Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Skiver du bør ha

CREAM

«Fresh Cream»
POLYDOR
Når man er ung ved man alt. Det er først når man bliver ældre man finder ud af hvor lidt man i virkeligheden ved. Men det vidste jeg jo ikke da jeg var ung…

Men jeg vidste at «Fresh Cream» med den engelske gruppe Cream var verdens bedste plade to dage efter den udkom i december 1966 – og det mener jeg sådan set stadigvæk. Jeg er i gang med tredje udgave af «Fresh Cream» (nu på CD, de to Lp-forgængere er begge slidt op!), og nyder den stadig med største fornøjelse.

Numrene, sammenspillet, sangen, bassen, guitaren, trommerne – det hele er eventyrligt. Men det mest fantastiske er: lyden. Ingen guitarlyd har overgået Claptons Gibson Les Paul Custom direkte ind i et dobbelt Marshall-stack (prøv at høre hans solo på «Sweet Wine» med hovedtelefoner på!). Jack Bruce’s fantastiske sang og knurrende basspil får stadig hårene til at rejse sig på mit hovede. Ginger Bakers buldrende trommer får det hele til at lyde som en afrikansk landsby udvidet med bas og guitar. Lyden på pladen er aldrig overgået på nogen rockplade –  og så er pladens producer Robert Stigwood ikke en gang krediteret!

Creams gendannelse i 2005 samlede selvfølgelig fulde huse, og den fine DVD og CDen fra Albert Hall i London der kom efterfølgende er da ganske glimrende i betragtning af hvad der er sket mellem 1966 og i dag. Men lyt til «Fresh Cream» – gruppens debut-Lp. Det er musik der aldrig går af mode eller mister sin magi! Sand kunst trænger gennem alle barrierer.

Check this out: «Fresh Cream» med Cream er grunden til at jeg startede med at spille musik, at jeg altid har været Gibson-fanatiker (Clapton og Bruce spillede begge to på Gibson-guitarer og jeg har ejet tre Gibson EB3-basser), at jeg har alt som Jack Bruce har indspillet og at jeg har bombarderet Roskilde Festival med opfordringer til at hyre Cream i 2005. Med andre ord en total 100 % nørd/fan/dyrker. Hør den plade!!!

På Cden: «I Feel Free» / «N.S.U. » / «Sweet Wine» / «Sunshine Of Your Love» / «Dance The Night Away» / «Tales Of Brave Ulysses» / «White Room» / «Sittin On Top Of The World» / «Those Were The Days» / «Born Under A Bad Sign» / «Crossroads»

Niels Christensen

[amazon_link asins=’B01MQJN4CI’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’11708df2-b830-11e8-b2c1-c12b2464296e’]

Skriv et svar