Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Skiver du bør ha

KARIN KROG

«You must believe in spring»
ODINLP 9556
[GJENUTGIVELSE]

Så er vi over på den andre nyutgivelsen av tidligere perler fra vokalisten Karin Krog. Denne gangen er det storprosjektet «You must believe in spring», som ble innspilt i København 20, 21 og 22. mai 1974 som ligger på spilleren.

Karin Krogs forhold til Michel Legrands musikk er tett og nært, og når hun gikk i studio disse dagene i København med seks arrangementer av trompeteren Palle Mikkelborg, og et større band med utgangspunkt i de ledende, danske jazzmusikerne, så kunne det nesten ikke gå galt. Men dette er ikke første gang denne innspillingen er gjenutgitt. Først gang det skjedde var i 1993, så den forefinnes, selvsagt, allerede i CD-utgave i hyllene.

De starter med en strålende, vakker versjon av «You must believe in spring», hvor roen virkelig senker seg over heimen, i Mikkelborgs nydelige arrangement, og, Philip Catherines fine gitarspill som passer perfekt til Krogs stemme.

«Ask Yourself Why» fortsetter i samme spor. Rytmisk og flott og med mer strålende gitarspill fra Catherine, og i et originalt og moderne arrangement. Og Krogs stemme er så cool, at man bare kan lene seg tilbake og nyte. Her er også det rytmiske vel tatt vare på av Alex Riel og Kasper Vinding, mens nennsomme strykere legger et mykt teppe over det hele.

Side en avsluttes med «I’ll Wait For You», beviser at man godt kan gjøre ting med Legrands musikk, som komponisten kanskje ikke hadde tenkt seg. Denne er nesten symfonisk i bruken av strykere, obo og Ole Koch Hansens el.piano. Og over det hele svever Krogs stemme så nedpå og vakkert at man nesten får frysninger.

Side to starter med «Watch What Happens», hvor man kan høre at det er Palle Mikkelborg som har arrangert. Her er det musikk fra «halvfirserne», slik man husker fra Mikkelborgs tidlige plater. Det er jazzrock, men på en helt særegen måte. Men det er så mye mer. Hør bare på duetten omtrent midt i låta mellom Catherines akustiske gitar og Niels-Henning Ørsted Pedersens bass – strålende! Og som glir nesten ubemerket over i en slags sirkuslåt, før man er tilbake til start. Nydelig!

«Once Upon A Summertime» starter som var det en sommerlåt gjort av Georg Riedel, med obo i fronten, før strykerne kommer til, og gir et klassisk preg over det hele. Arrangementet er originalt og spennende, og Krogs stemme… det kan vel egentlig ikke gjøres stort vakrere.

Så runder de av med «What Are You Doing The Rest Of Your Life?», i en versjon som jeg er overbevist om at Legrand elsker. Og med Palle Mikkelborgs nydelige og veldig typiske trompetsolo omtrent på midten, blir dette en versjon som vil holde i evig tid.

Det er fantastisk å høre denne innspillingen i Jan Erik Kongshaugs remastring for vinyl, lyden er perfekt, alt sitter som et skudd og det hele er bare så utrolig vakkert som nesten bare Karin Krog i godt selskap kan gjøre. Og her har Palle Mikkelborg virkelig gjort det, med strålende arrangementer. Og for et band!.

Jan Granlie

Karin Krog (v), Palle Mikkelborg (tp, arr, dir), Per Carsten (as, fl), Bent Larsen (fl), Niels Peters (obo), Ole Koch Hansen (p, el.p), Philip Catherine (g), Niels-Henning Ørsted Pedersen (b), Alex Riel (dr), Kasper Vinding (perc), Lubov Rubinstein (harp), Per Walther (vio), Hans Nielsen (vio), Finn Ziegler (viola), Erling Christensen (c)

[amazon_link asins=’B000024MEP’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’f2bce47c-b36e-11e8-a6a9-c185a5c952c6′]

Skriv et svar