Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Steve Grossman R.I.P.

Saksofonisten Steve Grossman døde torsdag 13. august 2020, bare 69 år gammel. Grossmann var født i New York 8. januar 1951.

Grossman ble først virkelig kjent da han bare 18 år gammel ble del av Miles Davis’ band i november 1969, fram til august 1970. Han høres blant annet på «A Tribute to Jack Johnson», «Live-Evil», «Black Beauty» og «At Fillmore». Høsten 1970 overtok Gary Bartz plassen i Davis’ band.

Fra 1971 til rundt 1975 var Grossman i bandet til Elvin Jones, der han spilte sammen med blant annet Joe Farrell og Dave Liebman. Han er med på blant annet «Merry-Go-Round», «Live at the Lighthouse» og «New Agenda». På slutten av 1970-tallet samarbeidet han med bassisten Gene Perla som han også hadde jobbet sammen med i Elvin Jones’ band. Sammen med perkusjonisten Don Alias og tidvis pianisten Jan Hammer hadde de en gruppe som tidvis ble benevnt som Stone Alliance.

I eget navn har han gitt ut et 30-tall album. Siste album han bidro til som vi er kjent med var «Lagos Blues» fra 2010, med den amerikanske pianisten Antonio Ciacca og dennes kvartett.

 

Foto: Eric Perrone — under Creative Commons Attribution 2.0 Generic licence

2 Responses to “Steve Grossman R.I.P.”

 1. Jørgen Damskau

  Fantastisk saksofonist. Hørte han kun en gang live på Club 7, med Elvin Jones og Ryo Kawasaki og en bassist (Clinton?) Arild Wickstrøm ble tilsynelatende så begeistra at han ville kysse Grossman på munnen. Han avslo relativt kontant. 🥴

  Svar
  • Johan

   Flott historie, Jørgen!
   Siden det var med Ryo Kawasaki, så må vel dette ha vært i 1977 eller ’78, men i ’78 var vel verken Grossman eller Kawasaki med i bandet til Elvin Jones lengre?

   Kanskje var bassisten David Williams, som spilte med Elvin på den tida?

   Svar

Skriv et svar