Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

Jazz-Punk Ensemblet at Vossa Jazz

En liten godbit for alle våre trofaste følgere! I 1983 tok Jon Eberson, Erik og Jon Balke initiativ til å etablere et kollektiv musikere med noen av de fremste unge … Les videre

En liten godbit for alle våre trofaste følgere!

I 1983 tok Jon Eberson, Erik og Jon Balke initiativ til å etablere et kollektiv musikere med noen av de fremste unge musikerne i Norge på den tiden. Med en ide om å lage et stort band som var satt sammen av mindre enheter – slik Ornette Coleman som den første gjorde i desesmber 1960 med å spille to kvartetter mot hverandre på det som ble Atlantic-plata Free Jazz – og spille dem mot hverandre. Stilmessig var musikken helt sjangerfri – etter et fett bluesgroove kan man like etterpå havne langt ute i et frijazz-landskap, for så å ende opp i et neo-bop-landskap.

Bandet – som de kalte Jazz-Punk Ensemblet – hadde sikret seg noen få konserter. Flere av musikerne var mer eller mindre faste musikere i miljøet rundt Club 7 i Oslo. Naturlig nok hadde de da også først konserter der. Utenom-Club 7-debuten var på Vossa Jazz 11. mars 1983, før de også spilte på Kongsberg-festivalen seinere samme år.

Etter 1983 skulle det ta åtte år før bandet spilte igjen med en noe endret sammensetning. I 1991 lagde bandet sin eneste utgitte liveplate – Jazz-Punk Ensemblet: Live at Rockefeller, utgitt på ODIN, kat.nr. 4041 i 1993. Det finnes også et seinere studio-opptak – Jon Ebersons Jazzpunkensemble: Thirteen Rounds, utgitt på Curling Legs, CL CD 38 i 1997.

Men her får du det opprinnelige Jazz-Punk Ensemblet fra 1983. Med 23-åringene Frode Alnæs, Nils Petter Molvær og Tore Brunborg. Dette er såvidt jeg vet det tidligste vi kan se og høre Tore Brunborg og Nils Petter Molvær sammen med Jon Balke og Jon Christensen – to år før superbandet Masqualero ble dannet under ledelse av Arild Andersen.

Jazz-Punk Ensemblet @ Vossa Jazz, Fleischer’s Hotell, Voss 11. mars 1983

1. Frode Alnæs sings the blues (Jon E) > free impro > unk tune > unk tune
2. Coole Johnny (Tom Karlsens tekst på Club 7 slang)

 

Erik Balke – alto saxophone
Tore Brunborg – tenor saxophone
Torbjørn Sunde – trombone, vocals
Jens Wendelboe – trombone
Nils Petter Molvær – trumpet
Frode Alnæs – guitar, vocals
Jon Eberson – guitar
Jon Balke – electric piano
Atle Bakken – organ
Geir Holmsen – electric bass
Bjørn Kjellemyr – acoustic bass
Pål Thowsen – drums
Bjørn Jensen – drums
Jon Christensen – drums

Det er dessuten utrolig mange flotte briller og hårfrisyrer å se! Frode Alnæs: Det var noen coole briller – NOT!!! :-D

Tekst: Johan Hauknes