Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

Molde in muddy waters 1977

MOLDE PÅ TV: Her får vi noe av kaoset som kan være i forbindelse med en konsert på en jazzfestival. Denne gangen er det cymbaler og hi-hat til trommisen Willy … Les videre

MOLDE PÅ TV: Her får vi noe av kaoset som kan være i forbindelse med en konsert på en jazzfestival. Denne gangen er det cymbaler og hi-hat til trommisen Willy Lee Smith som mangler. Vi kan føle stresset som Kikkan et al gjennomlever de lange sekundene før ting er på plass.

Vi skal til åpningskonserten for Molde jazzfestival 1977, det er 1. august 1977 og vi er på plass i Molde Kino. På scenen kommer en sliten Muddy Waters på scenen – all-faderen for den moderne Chicago- eller «city-» bluesen. Dette er siste gigen på en omfattende Europa-turne. Helst ville Waters gå og legge seg. Men han skal holde to konserter i Molde denne kvelden.

Konserter ble det. Nær en time ble sendt fra den første i Flimra på NRK, den 29. august 1977. Her får vi servert om lag førti minutter fra konserten, og vi blir presentert for intervjuer Jon Skarsteins vakre formulering i spørsmål til Muddy Waters; «Are you never nervous? … Never summer birds in your stomach?». Ikke vi heller, men derimot: We have pigs in our decks, you know!

Waters ble kanskje satt litt ut av den! Kanskje det er grunnen til at han er litt forvirra om geografien på Nord-Vestlandet. Han avslutter nemlig programmet med hilsningen «This little, small island got some very beautiful people on it»!

Tekst: Johan Hauknes

 

Her er,

Muddy Waters, gitar, vocal
Willy Lee Smith, trommer
Bob Willie Perkins, piano
Luther Johnson, gitar, vokal
Robert Margolin, gitar
Calvin Jones, bass
Jerry Portnoy, munnspill
Set-lista er noe som dette,
Rocket (MW out)
Honey Dripper (MW out)
Evan’s Shuffle
Prison Bound Blues
Blow Wind Blow
(I’m Your) Hoochie Coochie Man
Baby, Please Don’t Go
Can’t Get No Grindin’
You Don’t Have To Go (MW går ut)
Encore: Got My Mojo Workin’