Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Det fulde program er klar til årets Fanø Free Folk Festival

Folkemusik, eksperimenter og åbne horisonter i Danmarks smukkeste landsby, Sønderho. Fanø Free Folk Festival vender tilbage d. 25-27. juli, og årets stærke program er nu klar.

Båret af ukuelig frivillig energi, en kærlighed til folkemusikkens skæve sideveje og tårnhøje kunstneriske ambitioner, har Fanø Free Folk Festival siden 2010 skabt et særligt musikalsk mikrokosmos i den smukke landsby Sønderho på Fanøs sydspids. Festivalen har udviklet sig til et unikt fristed i festivallandskabet. Her finder man ingen store hovednavne, VIP områder og store festivalscener. Til gengæld kan man træde ind i et magisk samvær om musikken, når Sønderho Forsamlingshus i 3 dage forvandles til et boblende eksperimentarium for folkemusikalske udtryk fra hele verden.

Nordafrikansk trance, finsk englesang og engelsk goth-folk
25-27. juli går det løs igen, og Fanø Free Folk Festival kan i dag offentliggøre det fulde program. I alt kan festivalen præsentere 18 stærke navne. Blandt højdepunkterne finder vi navne som den britiske goth-folk musiker Alison Cotton, der har spillet på en lang række store festivaler, og hvis seneste mesterværk Engelchen er et gribende historisk værk om anti-nazistisk modstandskamp. Der er også engle på spil hos finske Islaja, der gav en magisk koncert på den allerførste Fanø Free Folk Festival, og som 15 år efter vender tilbage med det atmosfæriske og mystiske album Angel Tape, der er inspireret af et kassettebånd som florerede i kristne miljøer i 80’ernes i Finland, og som ifølge rygter var en ægte optagelse af englesang.

Den visionære tunesiske musiker Ammar 808 sørger for dansefesten med en blanding af futuristiske beats og nordafrikanske musiktraditioner, mens publikum sendes i en anden form for trance af The Handovers blanding af egyptisk folkemusik, psykedelisk jazz og meditativ minimalisme. Man kan også se frem til personlige sange i en blanding af indie, hiphop og jazz fra den norske trommeslager og sanger Øyunn (kendt fra bl.a. Efterklang), queer elektro-country fra ligeledes norske Aron Dahl og mesterlig harmonika-performance fra det belarussiske stortalent Yegor Zabelov m.fl. Blandt de danske navne kan man se frem til bl.a. BaujillaudSaltmother og ULC Trio. Se det samlede line-up nedenfor. Fra Norge får festivalen også besøg af den spennende duoen med Michaela Antalová & Adrian Myhr (hovedbilledet).

Festivalleder Rasmus Steffensen udtaler:
“For os skal Fanø Free Folk Festival være et sted, hvor man som publikum kan sænke paraderne og hygge sig, samtidig med at man kommer hjem med ny inspiration og en udvidet horisont. Vi er meget stolte over igen i år at kunne præsentere et program, der bugner af kunstnerisk kvalitet og personlighed, og hvor der er plads til både fest, fordybelse og forundring.”

Der er fokus på nærværet og de intime møder med musikken på Fanø Free Folk Festival, og der sælges derfor også et yderst begrænset antal billetter i forsalg. Traditionen tro blev de revet væk, længe inden festivalen offentliggjorde programmet. Men frygt ikke, hvis du er i området. Festivalen sælger en lille håndfuld endagsbilletter i døren. Læs mere i eventet her, hvor du også kan læse mere om årets program.

Fanø Free Folk Festival #13 finder sted i Sønderho fra 25-27. juli. Størstedelen af koncerterne finder sted i Sønderho Forsamlingshus, men der vil også være koncerter i bl.a. Sønderho Kirke.

Samlet line-up:
Alison Cotton (UK) / Ammar 808 (TN) / Aron Dahl (NO) / Baujillaud / Drömmarnas Consort (SE) / Islaja (FI) / Me Lost Me (UK) / Michaela Antalová & Adrian Myhr (SK/NO) / Mika Akim (SE) / Poul Erik Nielsen / Saltmother / The Handover (EG/BE) / Tropico Del Cancer (EC/DK) / Truck Rurâl (NO) / ULC Trio (IE/DK) / VÄLVĒ (UK) / Yegor Zabelov (BY) / Øyunn (NO) 

Om Fanø Free Folk Festival:
Fanø Free Folk Festival er en frivilligt drevet mikrofestival for nye møder mellem folkemusikalske traditioner og nye eksperimenter grundlagt i 2010.

(Pressemelding fra festivalen)
(Foto: Julie Hrncirova)