Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Karl Seglem i 990!

KARL SEGLEM 30 × 33, VICTORIA – NASJONAL JAZZSCENE, FREDAG 20. NOVEMBER 2015:
I anledning av slippet av trippel-CD-boksen «JazzBukkBox» – tidligere anmeldt her på salt peanuts* – feiret Karl Seglem 30 år som frilansmusiker og 33 utgivelser med venner på Nasjonal jazzscene denne fredagskvelden.

Et svært godt fyllt lokale tok i mot Seglem i spissen for en oktett med Sigrid Moldestad (hardingfele, vok), Håkon Høgemo (hardingfele), Sigurd Hole (b, el-b), Kåre Opheim (dr, perc), Jonas H. Sjøvaag (dr, perc), Andreas Ulvo (p, keys) og Lars Jacob Rudjord (keys). Etter hvert dukket også to gjester opp på scenen, Christof Stiefel (p) og Gisle Torvik (g). Et videoopptak av hele konserten ligger på nettsidene til Nasjonal jazzscene. Du kan (gjen-)oppleve hele konserten her.

Innledningsvis takket Karl Seglem for all støtte, ikke minst for det som må være verdens mest sære crowd-funding prosjekt noensinne: Å dekke kostnadene til å fø opp de to geitebukkene «Buster» og «Jazz» slik at de fem til sju år gamle forhåpentligvis kan bli leverandører av fire imponerende bukkehorn. Om Karl Seglem får det som han vil, er spørsmålet om hva Norge skal bli etter oljealderen besvart. Med kunnskapen som bygges opp kan Norge satse på eksport av bukkehorn til blivende hornister verden over!

Oktetten satte igang. Håkon Høgemo dro igang ballet, og derfra var det tut-og-kjør i to samfulle timer. Her fikk vi folketoner, rock og jazz i et variert og medrivende tonalt landskap, hvor hardingfelene til Moldestad – og Moldestads vokalbidrag – og Høgemo spilte en sentral rolle. Karl Seglem fkk vist til fulle hvilken bauta han er i norsk improvisert musikk i dag. Det er interessant å reflektere over hvor langt han har gått fra tida med trioen Utla og duo-konstellasjonen med Terje Isungset, Isglem, til årets utgivelser, «Waves» med Christof Stiefel og «JazzBukkBox».

Det er en imponerende CV som ligger til grunn for konserten. Og for et spill Seglem & al varter opp med. Men kjære Karl, her burde det vært et dansegolv foran scenen. Riktignok forsøkte du å oppfordre publikum til å danse, men det er rett og slett ikke mulig å danse verken halling, gangar eller springar på én kvadratmeter golvflate!

Nyt en framifrå konsert med Karl Seglem & Co!

Tekst: Johan Hauknes

Foto: Skjermdump fra Nasjonal jazzscene

Skriv et svar