Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANDRÉ B. SILVA

«Mt. Meru»
CLEAN FEED, CF595CD

«Mt. Meru» er den andre platen i André B. Silvas eget navn. Noen kjenner han kanskje fra bandet The Rite of Trio, som i 2021 kom med den utmerkede innspillingen «Free Development Of Delirium», (anmeldelsen kan du lese HER). Dette bandet blir regnet som et av de mest spennende prosjektene som kommer fra som heter Portugal. Etter sin første plate, «The Guit Kune Do», som besto av fem elektriske gitarer, blander han denne gangen inn ting oss gir oss en slags kammermusikkfølelse, siden bandet består av instrumenter som cello, fagott, bassklarinett og vibrafon og setter dem side om side med hans elektriske gitar, José Soares’ altsaksofon, André Carvalhos kontrabass og Ricardo Coelhos trommer.

Vi får seks komposisjoner som alle er skrevet av Silva, og det er nettopp den tilbakelente stemningen, og blandingen av de tradisjonelle jazzinstrumentene sammen med cello, fagott, bassklarinett og vibrafon, som gjør dette til en spennende plate, sammen med fine solistbidrag, særlig fra Soares, som er en utmerket altsaksofonist.

Det er Silva som fører an gjennom hele albumet, og når han ikke dirigerer og instruerer de andre musikerne, legger han inn fint og ettertenksomt gitarspill.

Musikken er hele veien komponert, noe man kan høre på de sarte og fine arrangementene, og musikken skiller seg mye fra det vi er vant til å få fra plateselskapet Clean Feed, og også fra bandet The Rite of Trio. Mest fordi dette er moderne kammerjazz i det ettertenksomme hjørnet, hvor hver musiker får god tid til å gi sine bidrag nn i heleheten, som er nøye gjennomtenkt på forhånd og som faller behagelig i øregangene.

Dette er blitt en annerledes plate fra Portugal. Den har ikke mer enn det litt melankolske i seg av hjemlandets musikk, og kunne like gjerne vært laget adskillig lenger nord på det europeiske kontinent. Og hele veien låter det gjennomarbeidet og fint, selv om man kanskje kan synes de seks komposisjonene er litt like i temperatur og landskap.

Jan Granlie

André B. Silva (g), José Soares (as), Raquel Reis (c), Sophie Bernado (basson), Paulo Bernardino (bcl), André Carvalho (b), Richardo Coelho (dr, perc, vib)

One Response to “ANDRÉ B. SILVA”

  1. André B. Silva

    Thank you so much for this beautiful review.

    Really appreciate it. Please keep up with your good and thoughtful work, Jan.

    Svar

Skriv et svar