Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BAKER HANSEN

«Gamle daga»
NORCD 1659

Bandet med det originale navne, Baker Hansen, er tilbake med sin andre plateinnspilling. Forrige gang gjorde de Chet Baker på norsk, og denne gangen fortsetter de med å gjøre gamle, ihjelspilte standarder i norsk tapning, hvor de fleste, om ikke alle, forefinnes på plate med salige Chet Baker.

Den forrige innspillingen, «Chet Baker på norsk – Ei som deg» ble hos oss anmeldt av svenske Johan Scherwin, som konkluderte med: «Tillsammans skapar Baker Hansen tidlös jazz för små ombonade lokaler där de finstilta detaljerna växer till betydelsebärande väsentligheter». (Hele anmeldelsen kan leses på https://salt-peanuts.eu/record/baker-hansen/).

På den nye plata åpner de med «Gamle daga» («I’m Old Fashioned»), og vi får fin vokal (uten at den er en kopi av Baker) og nynorsk gjendiktning av vokalist Sigurs Rotvik Tunestveit. I tillegg legger vi allerede her merke til fint trommespill fra Tore Flatjord og strålende pianospill fra Kjetil Jerve.

Det fortsetter med «You’d be so nice to come home to», som i norsk bearbeiding har fått tittelen «Koma heim», og «My funny Valentine» som på nynorsk heter «Min ven».

Deretter følger «Nansen og eg» («They all laughed»), «Hugs at eg var ung» («Blame it on my youth»), «Det gjeld’kje meg» («But not for me» og «Din munn» («The touch of your lips»), før de avslutter med «Skapt for meg» (My ideal»), og hele veien høres dette svært troverdig ut.

Musikerne er dyktige og unge, og trompeteren Thomas Husmo Litleskare spiller fint i standardene, og selv om han ikke er like «cool» som Chet Baker, så låter det fint.

Plata åpner nok opp «gluggene» til meng en lytter til å sjekke ut hva Chet Baker har etterlatt seg av plater.

Gjennom hele innspillingen møter vi musikere som tar musikken til de gamle mesterne ytterst seriøst, samtidig som den inneholder en snert av humor og norskhet som sjarmerer. Alle musikerne kan sin «Real Book», og vi ser fram til neste utspill fra denne gjengen. Imens skal vi kose oss med «Gamle daga», og jeg skal love å spille den for mine danske venner og kontakter. Hyggelig og en halv!

Jan Granlie

Sigurd Rotvik Tunestveit (v, gjendiktning), Thomas Husmo Litleskare (tp), Kjetil Jerve (p), Stian Andreas Andersen (b), Tore Flatjord (dr)

Skriv et svar