Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MICHAEL SUNDING

«The Melodies of Nordic Christmas»
MUSIC MADE POSSIBLE LC 43318

Den danske pianisten Michael Sunding, har tidligere utgitt platen «The melodies of Carl Nielsen» (GATEWAY), i 2015 (hele anmeldelsen på salt-peanuts.eu kan du lese her).

Nå er han ute med sine egne versjoner av en del julesanger som man kjenner fra forskjellige deler av Norden, samt to bonusspor, «Rundt om træet, rundt i ring» i to versjoner, hvorav en er en «sing along» versjon.

Med på platen har han bassisten Mads Vinding, en av bautaene på den nordiske basshimmelen, og vokalistene Margrete Grarup og Randi Winther på det første bonussporet.

Sunding er en pianist som både har folkemusikken, de kjente julesangene og jazzen godt innenfor skjortekraven, og alle låtene er velkjente, med unntak av Sundings egne «Preludium, Barn Jesus» og «Godnat» som avslutter, før bonusene.

Og hele veien fremføres dette i fine og jazzete versjoner, hvor det gjør seg godt som duo med Vinding. Låtene fremføres stort sett i jazzdrakt, hvor jeg særlig synes «Dejlig er den himmel blå» får en fin jazzdrakt i en litt funky rytme. Og hans egen «Preludium Barn Jesus» låter som en fin jazzballade, selv om den kun varer i et drøyt minutt.

Vi får flere tradisjonelle julesanger, pluss noen som kanskje ikke er like kjent over hele Norden, som Trygve Hoffs fine «Nordnorsk julesalme»

Dette er blitt en fin plate man gjerne spiller mens man venter på at julemiddagen skal gjøres klar til servering, og mens man slår i hjel ventetiden med nøtter, marsipan og årets hundre-og-femtende julegløgg.

Jan Granlie

Michael Sunding (p, v), Mads Vinding (b), Margrete Grarup (v), Randi Winther (v)

Skriv et svar