Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE POGO PROBLEM

«Facts Of Matter»
EGEN UTGIVELSE

Den dansk/islandske trioen The Pogo Problem, har tidligere gledet oss med innspillingen «The Pogo Problem», (anmeldelsen på salt peanuts* kan du lese HER) som kom ut på det originale selskapet Fiol Optik, som, ja, var en optiker i Fiolstrædet midt i København, som ved siden av å ta hånd om københavnernes dårlige syn, også ga ut plater.

Trioen består fremdeles av gitaristen Steinar Guðjónsson, trommeslageren Kristoffer Tophøj og bassisten Anders Hellborn, og mesteparten av musikken er komponert av Guðjónsson, mens to komposisjoner, «The Last Sidekick» og «Bit of Silence (Please)» er gjort av Hellborn. Og platen skiller seg ikke så altfor mye fra deres forrige album. Det vil si at vi får servert fin gitarbasert jazz i grenselandet mot mer rocka uttrykk, men ikke slik at det blir «tre-greps-rock» fra en hylende gitar med pågående komp hvor det er om å gjøre være «førstemann til hundre».

Derimot får vi relativt melodisk og fin gitarmusikk hvor de tre utfyller hverandre på en fin måte. Både Guðjónsson og Hellborn skriver fine melodier, og, som sist, befinner de seg i et slags Jacob Bro/Bill Frisell/Terje Rypdalsk landskap, med hovedvekt på Rypdal. Men Guðjónsson er ingen kopi av noen av de nevnte. Han har også mye John McLaughlin og mange flere i spillet sitt, uten hele tiden å skulle bevise alt han kan på gitaren. Og bassist Tophøj og trommeslager Hellborn understøtter og backer opp den islandske gitaristen på en utmerket måte gjennom de 10 låtene.

Dette er blitt nok en fin innspilling fra den dansk/islandske trioen, og selv om det er sjelden de dukker opp på de mange spillestedene, i alle fall jeg frekventerer, i København, er det ingenting som tilsier at de ikke bør få mer oppmerksomhet i hovedstaden, for dette er en fin gitarbasert plate, som inneholder gode komposisjoner og fint spill.

Jan Granlie

Steinar Guðjónsson (g), Kristoffer Tophøj (dr), Anders Hellborn (b)

Skriv et svar