Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jazz på trass – Kongsbergjazz i femti

Er du klar for årets festival – den 51. i rekka etter Jazzwekenden i 1964 – i sølvbyen Kongsberg?

Jubileumsboka «Jazz på trass – Kongsberg Jazzfestival gjennom 50 år 1964 – 2014» er i hvert fall det. Bokas omslag er et bredt portrett av fotograf Arthur Sand av Roland Kirk – før han ble Rahsaan – og Karin Krog fra jammen under den tredje ordinære festivalen i 1967. Boka er i hovedsak forfattet av Dagbladets Pål Nordseth, i samarbeid med en bokkomite ledet av Kjell Gunnar Hoff. Boka synes ikke å være utgitt av festivalorganisasjonen, og må anses som et mer selvbestaltet initiativ uavhengig av Kongsberg Jazzfestival.

En foreløpig kjapp gjennomgang antyder at boka først og fremst er en kronologisk gjennomgang av historien, uten alt for mye analytisk og historisk-teoretisk dybde. Det umiddelbart mest iøynefallende er det rike bildematerialet, kanskje ikke minst bokkomite-medlem Arthur Sands foto fra de ti første årene.

Boka blir å få kjøpt under de fire festivaldagene i uke 27 på Kongsberg. Under årets festival lanseres også den 25 minutter lange dokumentarfilmen «Jazz på trass!» om jazzklubben Evidence og jazzmiljøet på Kongsberg som vises på siste dag av årets festival.

salt peanuts* kommer tilbake med en anmeldelse av boka og filmen seinere. Oppdatering: salt peanuts* anmeldelse er her.

Tekst: Johan Hauknes

Skriv et svar