Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

C.B.G

«Les Indignés»
TRYTONE TT559-066

Denne innspillingen markerer et helt spesielt kapittel i C.B.Gs historie. I 2011, dro bandet til gitaristen Guillermo Celano og trommeslageren Marcos Baggiani (med Michael Moore på saksofoner og Sven Schuster på bass), på turné sammen med duoen Sylvie Courvoisier (piano) og Ellery Eskelin (tenorsaksofon). I løpet av denne turneen inviterte Celano og Baggiani Eskelin og bassist Clemens van der Feen til en studiosession etter at turneen var over.

Planen var at denne platen skulle komme på markedet i 2012-2013, men da var alle var opptatt med en rekke andre prosjekter, så de ventet på det rette tidspunktet for å utgi platen, og da Celano/Baggini-bandet feiret sitt tiårs-jubileum, følte de at tidspunktet var inne.

Og her er den altså. Åtte låter, innspilt i Amsterdam, i en, etter å ha hørt gjennom platen noen ganger, hyggelig atmosfære.

Og med klare føringer til heltene fra 60-tallet. Noe har noe unevnelig Ornette Colemansk over seg («Bin Laden’s Trial»), og det hele foregår i en rolig atmosfære.

Ellery Eskelin er veteranen i denne gjengen. Han har opp gjennom årene gjort en rekke fin prosjekter med blant annet Mark Ribot, Erik Friedlander, Melvin Gibbs, Gerry Hemmingway, Bobby Previte, Andrea Perkins, Jim Black, David Liebman, Han Bennink og mange fler, spesielt på HatOLOGY-labelen, og han har på en måte nesten alltid vært der, selv om han langtfra er en gammel mann (han er født i 1959).

Musikken er innimellom litt tung, etter min smak. Eskelins tenorsaksofontone og teknikk er strålende, mens kompet, blir litt for massivt for meg.

Men hele veien er det spennende musikk. Celano er en god gitarist, som gjør mye spennende under og ved siden av Eskelins saksofonspill, Baggiani spiller løst og fint, mens Van der Feen er den som markerer seg minst.

Men innvendingene blir små. Musikken er spennende. De har skrevet noen fine komposisjoner, både hver for seg og sammen, og det hele er blitt en fin og spennende plate med moderne jazz mede klare referanser.

Jan Granlie

Ellery Eskelin (ts), Guillermo Celano (g), Clems van der Feen (b), Marcos Baggiani (dr)

Skriv et svar