Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

INGRID HAGEL

”Tharapita”
WINTERDREAM MUSIC THARA001

Den estiske fiolinisten og vokalisten Ingrid Hagel flyttet til Danmark for å studere jazz da hun var 21 år gammel, men helt glemt gamlelandet har hun nok ikke. «Tharapita» er nemlig navnet på en gud fra estisk mytologi.

Med seg på plata har Hagel Makiko Hirabayashi på piano, Klavs Hovman på bass og ikke helt ukjente Marilyn Mazur på trommer og perkusjon. Hagel har skrevet all musikk og tekst på plata. Rent låtmessig kan det til en viss grad minne om Patricia Barber, dog med en annen instrumentering og arrangementer enn det den kanadiske verdensstjernen ofte bruker. At Ingrid Hagel både kan synge og traktere fiolinen sin er utvilsomt. Kvaliteten på låtmaterialet varierer nok litt, men på sitt beste er dette glimrende der Hagel bruker stemmen til mer enn bare å fremføre tekst.

Mesteparten av musikken spinner naturlig nok omkring Hagels stemme og fiolin, men særlig Hirabayashi på piano får boltre seg mye, mens Mazur ikke blir like framtredende som man kanskje kunne vente og/eller håpe. Ingrid Hagel er et spennende bekjentskap, der jeg liker åpningssporet «Road of Changing» og «Emerald Eyes» aller best.

Roy Ervin Solstad

Skriv et svar