Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KRISTÓF BACSÓ TRIAD & LIONEL LOUEKE

«Pannon Blue»
BMC CD 232

Nok en plate fra plateselskapet BMC i Budapest, og nok en gang en liveplate hvor man lar lokale musikere møte en utenlandsk stjernemusiker.
Denne gangen er det trioen til saksofonisten Kristóf Bacsó, som ellers består av keyboardisten Árpád Tzumo og trommeslageren Márten Juhász som har arrangert et møte med den vest-afrikanske gitaristen Lionel Loueke, som mange kanskje kjenner best fra samarbeidet med Dave Holland eller den norske saksofonisten Sissel Vera Pettersen.

I nesten enhver sammenheng hvor man hører Loueke, så trekker han inn sine røtter fra Vest-Afrika, og den utrolig fine folkemusikken derfra. Men han har holdt seg i USA noen år, og er nok blitt farget litt av tilværelsen «over there». Men det har heldigvis ikke påvirket han altfor mye, og at han ikke har røttene på plass.

Triad, som ledes av Bacsó, er mer tradisjonell jazz med røtter klart innenfor den jazzen man fikk servert på 80- og 90-tallet, som dessverre ikke er denne anmelders favorittperide i jazzhistorien, i alle fall ikke den jazzen som ble mest populær på den tiden. Derfor er denne platen en av de minst interessante for meg blant alle platene som har kommet fra BMC. Uten at jeg dermed skal si at det er ei dårlig plate.
For alle tre musikerne i trioen er dyktige musikere. Og de har et slags særpreg, som ofte er litt melankolsk, som Bacsós «This Is For Ornette», som i alle fall ikke har noe å gjøre med Ornette Colemans musikk.

Lyspunktene på platen er det uansett Loueke som står for, både med sitt særegne gitarspill og sine vokale bidrag. Bortsett fra det blir dette litt for A4.

Jan Granlie

Kristóf Bacsó (s, eff), Árpád Tzumo (keys, Rhodes, p), Márten Juhász (dr), Lionel Loueke (g, v)

Skriv et svar