Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RICHARD BADENDYCK

«Lover»
BADEN MUSIC BAD 902-2

Vokalisten og pianisten Richard Badendyck har tidligere utgitt to album, «That’s all» (2005) og «Peace» (2010). Hans forrige innspilling «Peace» anmeldte jeg i sin tid i en annen publikasjon, og da konkluderte jeg med at dette var vakkert og smukt fra start til mål, og at det sannelig var det på tide at vi fikk en mannlig, norsk stemme på jazzscenen igjen.

Nå er han tilbake med sin tredje innspilling, fylt med låter fra «The American Songbook».

Denne gangen har han fylt opp studioet med strykere, og arrangementene er gjort av saksofonisten Odd Riisnæs, som er like sjelden å høre på jazzscenen som Badendyck.

Riisnæs spiller i tillegg saksofon på de fleste sporene, mens Badendyck tar seg av vokalen og pianospillet, Stig Hvalrygg spiller bass, mens Sigmund Thorp dirigerer strykerne.

Jeg innrømmer det gjerne, at mannlig jazzvokal og strykere, ikke er det jeg foretrekker mest innenfor jazzsjangeren. Veldig ofte synes jeg det blir for søtladent og slapt, men i Badendycks tilfelle får min skepsis et skudd for baugen.

Vi får ni standarder, med unntak av Badendycks egen tittellåt, «Lover». Alt er gjort med stor respekt for de store mesterne, som for eksempel Frank Sinatra, og det låter mye røffere enn for eksempel Kurt Elling og Gregory Porter, eller for den saks skyld Jimmy Scott. I tillegg spiller han også helt kurrant piano. Hør bare på hvor tilbakelent og fint det låter i Ray Davies fine «You Don’t Know Me», hvor også Hvalrygg og Riisnæs bidrar med fine soloer.

I tillegg har Odd Riisnæs skrevet noen aldeles vidunderlige strykerarrangementer, i tillegg til at han spiller strålende saksofon. Hvalrygg er stødigheten selv på bass, og hans solo i Jobims «Pictures in Black and White» er formidabel.

I det hele tatt er dette blitt en behagelig vokalplate, med mange fine, mer eller mindre kjente standarder. Og denne platen bør kunne åpne opp muligheten for at man vil kunne ha muligheten til å høre både Badendyck og Riisnæs på jazzscenen igjen.

Jan Granlie

Richard Badendyck (v, p), Odd Riisnæs (s, arr), Stig Hvalrygg (b), + strykere under ledelse av Sigmund Thorp

1 Responses to “RICHARD BADENDYCK”

  1. jonarnesen

    Hvalryg med EN g, og i tillegg Terje Engen på trommer (som det heter på engelsk: “uncredited”)

Skriv et svar