Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Vestavind med Ny Bris styrke

I 2022 var det 40 år siden bandet Ny Bris. Det måtte feires på Nattjazz i Bergen. Nå kan du se både originalen og gjenskapelsen.

Under Nattjazz i 2022 ble det avholdt en konsert for å markere at det var 40 år siden at Dag Arnesen og hans samarbeidspartnere lanserte bandprosjektet Ny Bris. Det var det første jazzalbumet spilt inn med musikere med basis i Olav Kyrres by, Bergen. Albumet med samme navn ble spilt inn i Talent Studio tidlig i januar 1982, et album som ble den andre utgivelsen på den nye labelen ODIN som Norsk Jazzforbund hadde lansert året før for å sikre norske jazzmusikere muligheter til å få utgitt sin musikk.

Med Ny Bris fikk Norge også sin vestkystjazz på plate. Med Ny Bris ble Arnesen, sammen med Olav Dale, Per JørgensenOle Thomsen, Kåre Garnes og Frank Jakobsen nasjonale navn. Ny Bris viste publikum at det ble skapt jazz av høy kvalitet også utenfor Ringveien rundt Oslo og vest for vannskillet.

TV-opptakene av Ny Bris i 1982 og Ny, Ny Bris i 2022, og resten av artikkelen kan du lese i vår seksjon for film- og videoklipp.