Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

AMALIE SKRIVER

«Clever minds cannot spare our lives»
WRITER RECORDS

Amalie Skriver er en ung, dansk singer/songwriter, som med sin EP, «Clever minds cannot spare our lives» er ute med sin fjerde EP, så kanskje er det snart på tide å ta det store skrittet å utgi sin debutCD og LP? Hun har skrevet de fire låtene selv, og hele herligheten er over på drøyt 14 minutter.

Hun har tidligere stukket av med prisen som årets singer/songwriter i The Uk Songwriting Contest 2018 med låten «Nothing To Say», og året før var hun med i finalen med låten «Safe Place», og i flere år er hun blitt regnet som en av Danmarks beste innenfor faget singer/songwriter.

Med seg i studio har hun cellisten og koristen Rebecca Cecilie Kousgaard, trommeslager og perkusjonist Mikkel Mouritsen, bassisten Lukas Kaarby, gitaristene Anders Tuxen, Mags Morville, Oliver Tue Lundquist, David Elberling og Christian Høystack Rasmussen, saksofonisten Anna Skriver og koristen Joachim Skriver, mens hun selv både synger, spiller piano, gitar, synth, fioliner og perkusjon.

Mange musikere, ikke minst gitarister, for fire låter, vil du kanskje mene, og det er ingenting som tilsier at hun absolutt skal ha med såpass mange for å fremføre denne musikken på en ærlig og kvalitativ holdbar måte.

Hun lager helt ok tekster og melodier, og bandet hun har alliert seg med fungerer godt i sammenhengen. Men det jeg reagerer mest negativt på, er lyden på produktet. Den virker veldig komprimert og amatørmessig utført. Og jeg tror Skriver ville tjent stort på å hente inn profesjonell hjelp i produksjonen ved neste anledning. For her låter det litt ullent og som om platen nærmest er innspilt på «jenterommet» hjemme.

Både hun og jeg vet at det finnes svært dyktige teknikere i Danmark. Og en telefon til Village Studio ute i Vanløse, tror jeg kunne gjort underverker for denne (og fremtidige) innspillinger.

Men som sagt, hvis man ser bort fra den manglende tekniske kvaliteten på innspillingen, synes jeg Skriver har laget fire fine låter, som med litt hjelp kunne blitt veldig bra.

Jan Granlie

Amalie Skriver (v, p, g, synth, vio, perc), Rebecca Cecilie Kousgaard (c, v), Mikkel Mouritsen (dr, perc), Lukas Kaarby (b), Anders Tuxen (g), Mags Morville (g), Oliver Tue Lundquist (g), David Elberling (g), Christian Høystack Rasmussen (g), Anna Skriver (s), Joachim Skriver (v)

Skriv et svar