Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DICTE + HEMPLER

«Uppers»
STUNT RECORDS STUCD 17152

Det danske plateselskapet Stunt Records gir vanligvis ut relativt jazzrelatert musikk, med hovedvekt på mainstream og be bop. Men av og til slipper de gjennom helt andre typer musikk, som jeg ikke alltid har vært like sikker på om det har vært det lureste de har gjort. Men hvis det er med til å skaffe kroner i kassen, så er det helt ok for meg.

Dickte Westergaard Madsen og Claus Hempler har siden 2010 markert seg i det danske musikklivet med ærlig musikk under navnet The Dark & Stormy Sessions. Vanligvis har de blitt backet opp av gitaristen Mika Vandborg, og helt siden starten har de fylt en rekke konserthus i Danmark med sin popmusikk. De gjorde i 2012 en liveinnspilling på Jazzhouse, og «Uppers» er deres første studioalbum.

Musikken ligger i et slags Leonard Cohen-landskap, men også med inspirasjoner fra Lou Reed og de andre, coole, amerikanske stjerner. Musikken er uten tvil ekte, og man kan føle at de to vokalistene virkelig mener det de synger om. Det musikalske er akkurat der det skal være, og jeg er overbevist om at dette er musikk som kan selge godt, også utenfor Danmark, hvis publikum bare får muligheten til å høre dem. Radiovennlig og fint.

Jan Granlie

Claus Hempler (voc, g, b, keys), Dicte Westergaard Madsen (v), Mika Vandborg (g), Kav Gliemann (keys)

Skriv et svar