Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FARVEL

«Rök»
JAZZLAND 472 128 3

Tidligere het bandet Isabel Sörling Farvel, men på deres nyeste innspilling, den første på Jazzlands nye serie med utgivelser, stiller alle musikerne likt, og bandnavnet er forkortet til Farvel.

Kanskje er grunnen at alle musikerne nå er sidestilte, og at vokalisten Isabel Sörling ikke lenger vil framstå som frontfigur? Men det er ikke enkelt, i et band med en kvinnelig musiker, som i tillegg er vokalist, så har man en tendens til å se på henne som frontfigur.

Men bandet er ikke en vokalist med komp. Farvel er et likeverdig band, hvor alle musikerne bidrar like mye.

Under Vinterjazz i København for et par uker siden, skrev jeg følgende om Farvel her på salt peanuts*: «Vokalist Isabel Sörling er en sterk stemme, som med ordløs sang trekker bandet framover. Saksofonist Otis Sandsjö har utviklet seg til å bli nok en usedvanlig vital og sterk stemme i den nyere delen av den svenske saksofon- og improvisasjonsmusikken. Han benytter seg hele tiden av sirkelpust, og kan lage lange sekvenser som går og går nesten i det uendelige, og hans ideer er kreative og interessante. Bandets norske medlem, trompeteren Kim Aksnes, spiller med en klar og fin tone, og selv om han ikke er den som ligger lengst framme og trekker bandet framover, er hans bidrag med på å gjøre det kollektive lydbilde komplett. Pianisten Henrik Magnusson er et navn man bør merke seg. Han er lydhør og kreativ, og hans komposisjoner er originale og fine.

Bak på den lille scenen finner vi trommeslageren Carl-Johan Groth og bassisten Alfred Lorinius. De hugger, swinger, utfordrer og støtter opp om de andre musikerne, og bidrar til at musikken blir kollektiv. Begge to er fremragende ensemblemusikere og solister, selv om solistrollene i Farvel er underordnet det kollektive uttrykket».

På plate låter det fremdeles like bra. Lyden er bedre, mye bedre, og energien og uttrykket er det samme som på Christianshavn beboerhus denne vinterkvelden.

Jan Granlie

Isabel Sörling (v), Otis Sandsjö (ts, cl), Kim Aksnes (tp), Henrik Magnusson (p), Carl-Johan Groth (dr), Alfred Lorinius (b)

Skriv et svar