Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KEVIN HAYS

«New Day»
SUNNYSIDE SSC1419

For en vanlig jazzinteressert person fra Skandinavia, er nok Kevin Hays et relativt ukjent navn. Men han har gjort ca. plater i løpet av karrieren, og i 2011, gjorde han innspillingen «Modern Music» på Nonesuch som pianoduo med Brad Mehldau.

Som sidemann har han deltatt på et uttall innspillinger, bl.a. sammen med Nicholas Payton, Al Foster, Chris Potter, Bob Belden, Eddie Henderson, Benny Golson og en rekke andre.

På «New Day» spiller han Fender Rhodes og Wurlitzer, i tillegg til at han synger, bl.a. på tittelsporet «New Day».

Med seg på innspillingen har han munnspilleren (harmonica) Gregoire Maret, gitaristen Tony Scherr, bassisten Rob Jost og trommeslageren Greg Joseph.

Musikken er svært publikumsvennlig, og jeg er overbevist om at Hays kommer til å selge plater i bøtter og spann med denne utgivelsen. Musikken er av en slik art det nesten er umulig å ikke like. Den er vennlig, noe ligger nærmere soul og pop a la Stevie Wonder og hans like enn ren jazz, mens andre ting minner litt om Cannonball Adderley i samarbeidet med Joe Zawinul og «Mercy, Mercy»-tingene og Chick Coreas Return To Forever.

Hays har en helt ok stemme, og synger vennlig i tittellåta «New Day».

De andre musikerne følger godt opp, og gjør innspillingen til en hyggelig forestilling. Platen er godt produsert av Matt Pierson, uten at man noen steder møter «motstand».

For den som fremdeles er opptatt av den litt popete jazzen fra 80-tallet, og Fender Rhodesens glanstiden, så er dette den perfekte innspillingen.

Personlig kunne jeg tenke meg litt mer variasjon og «motstand» og at ikke alt gled like lett gjennom øregangene.

Og etter å ha hørt på det en stund, sånn ca. til låt nummer fem («The Sun Goes Down») eller seks («Kurtish»), så merker jeg at det blir litt kjedelig. Jeg klarer ikke lenger å holde oppmerksomheten. Men det kan selvsagt være et problem bare jeg (og et par andre) sliter med. For venner av popjazz, er dette sikkert en perle, men dessverre ikke min kopp tea.

Jan Granlie

Kevin Hays (Fender Rhodes, Wurlitzer, v), Gregoire Maret (harm), Tone Scherr (g), Rob Jost (b), Greg Joseph (dr, perc)

Skriv et svar