Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MRAZ & VIKLICKÝ

«Together Again»
ACT 9622-2

Det tyske plateselskapet ACT, har de senere årene startet noen spesielle prosjekter hvor man har latt musikere møte hverandre i nye konstellasjoner. Ett av disse er serien «Duo Art», som inntil nå har samlet flere fine duoprosjekter.

Her møter vi de to tsjekkiske musikerne Emil Viklický (piano) og George Mraz (bass) i 11 komposisjoner som enten er tradisjonelle tsjekkiske eller gjort av tsjekkiske musikere. Inni mellom har de også puttet inn noen låter komponert av Viklický.

Nå vet vi sånn cirka hvordan resultatet av slike møter blir. Så lenge musikerne som møtes ikke er av det frilyndte slaget, som går i studio, eller på scenen, uten planlegging.

Derfor er musikken vi får servert på «Together Again» kontrollert og vakker. Det er mye lyrisk musikk ute og går også når den kommer fra de to musikernes hjemland. Og de to tolker musikken på en strålende måte, men, som så ofte, så biter den ikke noe sted.

Men det trenger den heller ikke. Problemet er at det hele blir så vakkert, at man sløves litt ned og begynner å tenke på andre ting mens man lytter.

De to musikerne er strålende utøvere av hvert sitt instrument, og det er ingenting å utsette på noe av det som blir presentert, med unntak av at jeg savner en og annen låt som kan vekke meg opp fra dvalen.

Men, som sagt, dette er vakker musikk utført av to glimrende musikere, som serverer musikk som glir av gårde uten å sette seg fast noe sted.

Jan Granlie

Emil Viklický (p) og George Mraz (b)

 

Skriv et svar