Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MUSIC FOR A WHILE

«Canticles of Winter»
GRAPPA GRCD 4458

Music for a While er et norsk prosjekt som har vart noen år. Det startet med innspillingen «Weill Variations» (2007), fortsatte med «Graces That Feeling» (2012), og har nådd sitt absolutte høydepunkt i 2014 med juleplata (som egentlig ikke er ei juleplate) «Canticles of Winter», som kom for litt siden.

Grunnen til at vi kaller det en juleplate, er utvilsomt utvalget av låter, samt også kanskje at den kommer ut rett før julehøytiden. Vi får servert 12 sanger, flesteparten fra den klassiske læreboka, samt noen tradisjonelle låter musikerne har plukket opp.

Music for a While er utvilsomt vokalisten Tora Augestad sitt prosjekt. Det er hennes stemme som ruver i forgrunnen. Hun er en mezzosopran med klassisk bakgrunn. Hun kommer fra Bergen. Hun har studert både klassisk musikk og jazz i Oslo, Stockholm, Berlin og Munchen, og på sluttenn av utdannelsen studerte hun cabaret sang i Oslo, noe man kan høre på innspillingen «Over the Piano – American Cabaret Songs» (2010).

Med seg i Music for a While har hun med noen av de mest «brukervennlige» norske jazzmusikerne. Stian Carstensen fra bl.a. Farmers Market spiller trekkspill, banjo og steelgitar, Mathias Eick spiller vakkert trompet, Martin Taxt spiller tuba og Pål Hausken (fra bl.a. In the Country) spiller trommer.

Vi får servert komposisjoner av bl.a. Johan Sebastian Bach (Wie soll ich dich empfangen»), Shuberts «Gute Nach», Lindemans «Kirken den er et gammelt hus», Brorsons «Mitt hjerte alltid vanker», Händels «Will the sun forget to streak» og Purcells vakre «Now winter comes slowly» som avslutning.

Ved siden av Augestads vokal er det Carstensens trekkspill som gjør seg mest gjeldende. I tillegg får vi fine innspill fra trompeteren Mathias Eick, som her beviser hvilken glitrende klassisk trompeter han er. Hør bare på trompetspillet på Brorsons «Mitt hjerte alltid vanker». Augestads stemme klinger usedvanlig klart og vakkert, innimellom nesten litt irsk, og hele veien med full kontroll. Carstensens bidrag på pedal steel gitar og banjo er også med på å gjøre lydbildet originalt og fint. I tillegg blir lydbildet fullbragt med Taxts fine tubaspill.

Music for a Whiles tredjerunde er blitt en utrolig vakker innspilling, som godt kan bli den perfekte juleplata. Det er litt som med Kristin Skaares flotte «Var», som heller ikke er ei ren juleplate, men som jeg alltid har hørt på med stor glede i jula. Her har hun fått selskap av enda en vanvittig vakker norsk plate jeg kommer til å bruke mye tid på i jula.

Jan Granlie

Tora Augestad (v), Stian Carstensen (acc, bjo, pedal steel), Mathias Eick (tp), Martin Taxt (tu), Pål Hausken (dr)

Skriv et svar