Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MUSIC MUSIC MUSIC

«Oversized»
HOOB RECORDS, HOOBCD080

Göteborg-trioen Music Music Music består av brødrene Fabian og Josef Kallerdahl, på henholdsvis piano og synth, og bass, pluss trommeslageren Michael Edlund. Dette er, så vidt jeg vet, deres niende plate, og de har spilt sammen i denne trioen siden begynnelsen av 2000-tallet.

Ved siden av de tre, har de også invitert med fløytisten og bassklarinettisten Nils Berg og Samuel Rundsteen, som er med på fiolin og viola da gamba.

Vi får seks komposisjoner gjort av Fabian Kallerdahl, og det er naturlig når man får servert en svensk pianotrio, å sammenligne de litt med for eksempel Esbjörn Svensson Trio (e.s.t.). Men i motsetning til e.s.t. har de med andre instrumenter, noe som gjør lydbildet på de låtene de er med på, temmelig annerledes enn e.s.t. I tillegg skriver Kallerdahl litt annerledes melodier enn Esbjörn Svensson, men ikke uten at sammenligningen er nær.

Jeg synes de har klart å finne et originalt uttrykk i musikken vi får på denne innspillingen. Fabian Kallerdahl overforbruker ikke synthspillet, men balanserer fint mellom piano og synth. Josef Kallerdahl er en svært stødig bassist, som passer perfekt inn i denne triosettingen, og Edlund spiller på en måte som gjør komposisjonene litt mer «rocka» i uttrykket, noe som igjen fører tankene over på e.s.t.

Men i og med at de utvider lydbildet med fløyte, bassklarinett, fiolin og viola da gamba, får vi et uttrykk som er med på å «utvide» melodiene der trioen føler det er behov for det.

«Oversized» er kanskje en betegnelse på at trioen denne gangen har gått utenfor triobegrepet, og utvidet lydbildet, og det har gjort musikken godt, etter min mening. Nå er vel ikke jeg verdens største tilhenger av jazz spilt på fløyte, men her synes jeg fløyten er med på å gjøre musikken godt, den er med på å skape et (litt) klassisk lydbilde som passer godt.

Jan Granlie

Fabian Kallerdahl (p, synth), Josef Kallerdahl (b), Michael Edlund (dr), Nils Berg (bcl, fl), Samuel Runsteen (vio, viola da gamba, tenor viola da gamba)  

Skriv et svar