Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ØYSTEIN BLIX

«It’s OK to Play»
LOSEN RECORDS LOS 132-2

Trombonisten og jazzorganisatoren Øystein Blix har på grunn av sykdom, vært borte fra de aktive jazzmusikantenes rekker noen år. I stedet har han styrt og ordnet med jazzlivet i hjembyen Tromsø, noe som har medført at jazzklubben i byen nå blir regnet som en av Norges beste. I tillegg har han vært primus motor for noen flotte plateinnspillinger med andre musikere de senere årene, som er blitt lagt merke til.

Men så, plutselig, er han igjen ute med plate. Denne gangen som trio, sammen med gitaristen Nils-Olav Johansen og trommeslageren Audun Kleive. Trio med trombone, gitar og trommer er et utfordrende format, hvor man ikke har et rent akkordinstrument å lene seg mot, såfremt ikke gitaren fungerer som en akkordlegger, noe som ikke skjer her, da Johansen har helt andre ideer med sitt gitarspill enn å legge akkorder bak trombonen.

De fleste komposisjonene er gjort av Blix, med unntak av tre som er jobbet fram av de tre musikerne sammen.

Blix er ikke en trombonist som hele tiden skal vise hvor flink han er, eller hvor fort han kan spille. Her går det hele tiden rolig for seg. Lange toner som «lander» før neste tone settes an. Johansen og Kleive legger et flott og moderne bakteppe, og det er ikke tvil om at det er disse to som driver musikken framover.

Jeg synes kanskje Blix sitt spill blir litt ensformig, men innimellom synes jeg det fungerer bra.

Men det er først og fremst Johansens varierte og interessante gitarspill, og Kleives svært perkussive og strigte trommespill som gjør at dette er blitt ei fin plate.

Jan Granlie

Øystein Blix (tb), Nils-Olav Johansen (g), Audun Kleive (dr, perc, elec)

Skriv et svar