Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PAOLO ANGELI

«S’û»
ANMA PRODUCTIONS RER PA8/ALU20

Den italienske gitaristen Paolo Angeli er en original herre. Han er i besittelse av en gitar som det kun finnes to av i verden. Angeli har en, og Pat Metheny har en. Den er sardinsk, og har strenger og duppeditter i alle retninger, noe som får den til ikke bare låte som en akustisk gitar, men også som en rekke andre spesielle strengeinstrumenter. Når jeg hører han, er det litt som å høre den franske bassisten Renaud Garcia Fons – musikken er frapperende teknisk, inspirasjonen kommer fra områdene rundt Middelhavet, og alt er helt meningsløst bra spilt.

På «S’û» blander han influenser fra flamenco og musikk fra Nord-Afrika, amerikansk minimalisme, postrock, jazz og tradisjonell musikk fra Sardinia.

Paolo Angeli er født i 1970, og startet å klimpre på gitaren i niårsalderen. Etter å ha gjort ferdig studiene bosatte han seg i Bologna, men er visstnok nå bosatt i Barcelona. Han gjør ca 50 konserter i året i Europa, USA, Canada, Russland og Brasil, men dessverre, så er han sjelden å se i de nordiske landene. Det bør noen gjøre noe med – umiddelbart!

Selvsagt er dette en utsøkt plate for alle gitarnerdene der ute, men også for oss andre, som kun har spilt gitar for å imponere damene på fest i ungdommen, er dette en fryd for ørene og sinnet. Det er varme og intensitet i de 13 låtene, og det merkelige er at det kun er ett minutt og tjueen sekunder (på tittelsporet) hvor det forekommer overdubbinger av noe slag.

Jeg har sett Angeli på konsert en gang, i sirkusteltet på Moers-festivalen i Tyskland, og husker jeg ikke mye feil, så hadde han deg gangen aliert seg med en trapeskunstner som holdt på oppe under telttaket mens han spilte på sin mangehodede gitar på scenen, noe som imponerte stort.

Men dette blir så mye mer enn bare sirkus. Dette er frapperende gitarspill, uten at det blir «se hvor flink jeg er». Dette er rett og slett musikk man nesten ikke tror er sann!

Den som har planer om å bli en dyktig gitarist, bør kanskje holde seg unna denne innspillingen en stund, hvis man ikke skal miste all selvtillit, men hvis du er en av gitarnerdene, eller en som bare er glad i akustisk gitar med utgangspunkt i musikken rundt Middelhavet, så er det bare å investere. Makaløs musikk! Jan Granlie

Paolo Angeli (prep. Sardininan g)

Den offisielle traileler til «S’û» finner du her:

Skriv et svar