Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PETER CAMPBELL

«Loving You – Celebrating Shirley Horn»
EGEN UTGIVELSE

I den senere tid har vi oppdaget flere som gjerne vil hylle pianisten og vokalisten Shirley Horn, som gikk bort den 20. oktober 2005. En av dem er den norske vokalisten Birgitte Soojin, som vil være ute med en hyllestplate i løpet av året. En annen er den amerikanske vokalisten Peter Campbell. En vokalist som er oppvokst i et hjem med profesjonelle, klassiske musikere. Han startet tidlig med cabaret og show sammen med andre ungdommer i New York, New England og Midtvesten. Etter at han hadde flyttet til Toronto og Canada, debuterte han med platen «Street of Tears» i 2014.

Og her er så hans andre «langspiller», en hyllest til Shirley Horn, hvor han synger sammen med pianisten Mark Kieswetter, gitaristen Reg Schwager, bassisten Ross McIntyre og trompetisten Kevin Turcotte.

Og det er en fin hyllest de leverer. Første gang jeg hørte gjennom platen måtte jeg virkelig sjekke om det var en mannlig sanger vi her fikk høre. For hans stemme ligger tett på originalen, både i stemning, temperatur og stemmeleie. Og hele veien er dette en behagelig plate å lytte til.

Alle 13 låtene på er hentet fra innspillinger med Horn, og alle platetitlene er tatt med i coveret, noe som gjør det mulig å sammenligne med originalen. Men det synes jeg ikke er nødvendig. Han står mer enn godt nok på egne ben, synger fint, og selv om mannlige jazzsangere, med et par, tre hederlige unntak, ikke er blant mine favoritter, så låter dette mer enn bra nok.

Og han har et lydhørt band med seg, som aldri «overspiller» eller «går i veien for» Campbell. Og på en plate som er en hyllest til Shirley Horn, så har unektelig pianisten en viktig rolle, noe jeg synes Kieswetter løser på en fin måte. I tillegg liker jeg godt Turcottes litt Chet Baker-aktige trompetspill, på de låtene hvor han bidrar.

Men hele veien er dette 60% Campbells plate, mens de resterende tilhører Shirley Horn. Dette er ingen nyskapning på jazzfronten, men han synger fint, noe han beviser på de fleste sporene. Hør for eksempel på «There’s No You» som er hentet fraa platen «A Lacy Afternnon» (Steeple Chase, 1979), utgitt i pianisten Mary McPartlands navn med Shrley Horn som gjest, og på Horn sin plate «The Jazz Alliance» fra 2006.

Jan Granlie

Peter Campbell (v), Mark Kieswetter (p), Reg Schwager (g), Ross MacIntyre (b), Kevin Turcotte (tp)

Skriv et svar