Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SONNY ROLLINS

«Holding The Stage – Road Show Vol.4»
OKEH 88875192752

Saksofongiganten Sonny Rollins ble født i 1930, og fyller 86 år den 7. september. Like fullt er han ute på veien store deler av året for å gjøre konserter.

«Holding The Stage…» er fjerde album i hans konsertutgivelser på Okeh-sekspet, en serie som gir oss konsertopptak fra de senere årene.

På denne utgaven får vi faktisk Rollins i toppform, og det er mange år siden jeg har hørt han like vital i spillet som på denne utgivelsen.

Vi får en strålende versjon av «In A Sentimental Mood» som åpning, hvor Rollins spiller solo, stort sett hele veien, og publikum er i ekstase. Dette opptaket er fra Barbican i London den 24. november 2007.

Så får vi «Professor Paul», fra Palais Longchamp i Marseille den 25. juli 2012, og her har det tydeligvis skjedd noe med Rollins. Hans velkjente lange fraser, som tidligere kunne var nesten i timesvis, er her svært begrensede. Men den fine tonen er fremdeles til stede.

«Mixed Emotions» er en kort sak fra Sturny Podzimu i Praha den 30. oktober 2012, mens «Keep Hold of Yourself», fra Olympia i Paris,fra 23 oktober 1996, er Rollins i toppform igjen.

Vi får i tillegg «Disco Monk» fra Pori i Finland i 1979, «You’re Mine You» fra Berklee den 15. september 2001 og «H.S.» fra La Halle aux Grains i Toulouse, Frankrike den 15. mai 2006, før han avslutter med en medley over «Sweet Leilani», «Solo» og, selvfølgelig, «Don’t Stop The Carnival».

Rollins innsats varierer etter hvor nye opptakene er, men gjennomgående er fremdeles «gang i den» hos den gamle mester.

Medmusikantene er forskjellige fra låt til låt, i svært variert kvalietet, selv om jeg synes for eksempel pianisten Stephen Scott «biter godt fra seg», der han bidrar. Verre blir det med trombonisten Clifton Anderson, som jeg ikke synes bidrar med noe positivt.

Men «gamlingen sjøl» er en tøffing, som ikke lar noen anledning gå fra seg for å sparke ifra og levere kvalitet. Bare så synd at han ikke reiser med flere musikere av topp kvalitet!

Jan Granlie

Sonny Rollins (ts), Clifton Anderson (tb), Bobby Brrom (g), Stephen Scott (p), Marc Soskin (p), Bob Cranshaw (b), Jerome Harris (b), Peter Bernstein (g), Saul Rubin (g), Jerome Jennings (dr), Kobie Watkins (dr), Harold Summery Jr. (dr), Al Foster (dr), Perry Wilson (dr), Viuctor Lewis (dr), Kimati Dinizulu (perc), Sammy Figueroa (perc), Victor See Yuen (perc)

Skriv et svar