Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STEVEN TAETZ

«Drink You In»
FLATCAR

Jeg kjenner ikke så godt til den kanadiske vokalisten Steven Taetz, men siden de sender hans plate «Drink You In» til salt-peanuts.eu, så har vel plateselskapet en idé om at herren har internasjonalt potensiale.

Det første jeg legger merke til, er hans lyse stemme, som er helt annerledes enn jeg hadde trodd. Men det er helt ok. Taetz har et visst navn i Canada, og han har sunget på steder som i Carnegie Hall og Rockwood Music Hall i New York,The Rogers Center i Toronto, Blue Room (Sør-Korea), Capital Pride i Washington DC, Hotel Café i Los Angeles og Koerner Hall Galleria i feiringen av Frank Sinatras 100-årsjubileum.

Jeg må ærlig innrømme, at det skal mye til før jeg faller pladask for mannlige jazzsangere. Det er ikke så mange som fremdeles holder på, men jeg klarer ikke å finne noe originalt hos så mange av dem, etter at Jimmy Scott la ned mikrofonen.

Her serveres en rekke «svisker» pakket inn i ei røys med musikere i smoking, som alle kunne gått inn i hvilket som helst storband bak Frank Sinatra. Og det hjelper ikke så mye at Pat LaBarbera avleverer noen helt ok trompetsolier.

Og noe originalt finner jeg heller ikke hos Taetz, bortsett fra at han har en usedvanlig lys og ren stemme, som sikkert kan ta han til en rekke større steder hvor man serverer fargede drinker og hvor en overpriset meny serveres mens man konverserer damene.

Nei, gi meg heller en jazza Tom Waits, med stemme som et rivjern på overtid, i en mørk og røykfylt jazzklubb hvor det skulper i ølglassene og lyssettingen er stearinlys i tomme Matheus-flasker. Her klarer ikke Taetz og bandet overhode å «lure meg utpå» med det som serveres her.

Jan Granlie

Steven Taetz (v), Sonia Johnson (v), Tia Brazda (v), Drew Jurecka (as, cl, strings, bandoneon), Pat LaBarbera (tp), Bob DeAngelis (bs), Kevin Turcotte (tp), John Macleod (tp), Steve McDade (tp), Rob Somerville (tb), Ewen Farncombe (p), Adrean Farrugia (p, cel), Carissa Neufeld (vib), Nathan Hiltz (g), Søren Nissen (b), Ernesto Cervini (dr), Andrew Miller (dr)

[amazon_link asins=’B07H52GN7L’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’2c778fb4-b5d3-11e8-a19f-e9a9e16032a1′]

 

Skriv et svar