Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Copenhagen Jazz Festival fra 5. til 14. juli

I begynnelsen av juli er det igjen tid for marathon-festivalen i København. På byens mange etablerte spillesteder pluss på en rekke kafeer og barer arrangeres det godt over 1000 konserter i løpet av disse dagene, og festivaleen er et kjempestort utstillingsvindu for den danske jazzen, pluss at de inviterer inn en rekke internasjonale, store og mindre store jazznavn, som er med på å gjøre København om til en storby med jazz og jazzrelatert musikk rundt nesten hvert eneste gatehjørne.

Nesten daglig lanserer de nye artister på sin hjemmeside jazz.dk, og blant de større navnene som er offentliggjort til nå, kan vi nevne Anohni and The Johnsons, den allestedsnærværende saksofonisten Lakecia Benjamin, det amerikanske jazzkollektivet Irreversible Ebtanglement i dobbelkonsert med Isaiah Colliers duo I AM, Mette Rasmussen og Savannah Harris nye supergruppe ØKSE, Tom Skinner, DR Big Band med Veronica Swift, Matthew Halsall, Martin Kohlstedt, Rufus Wainwright, britiske Mansur Brown, brasilianske Lia de Itamaracá, Javanese Tarawangsa Ritual feat. Snöleoparden, Lotte Anker, Kresten Osgood og Aske Krammer, Sissel Vera Pettersen & Anne Efternøler Kvintet, Florence Adooni, Rudi Mahall’s Almost Danish Quartet og «alle» de danske musikerne som, mer eller mindre, passer inn i et jazzfestivalprogram.

Følg festivalen på jazz.dk, og har du tenkt deg til festivalen, anbefaler vi å bestille hotellrom i god tid, for til København skal «alle» på jazzfestival.