Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Nesodden jazzfestival 2024

Det nærmer seg pinsehelgen 2024, lørdag 18. mai til mandag 20. mai, og med det kommer den sjarmerende lille Nesodden jazzfestival tilbake for andre gang. Rapportene fra den første festivalen på Nesoddtangen gård kan du lese her: salt peanuts* var på plass den første lørdagen, så vel som den andre søndagen. Barnedagen på mandag sto vi over, men vi ga en samlet oppsummerende vurdering av festivalen og med det en kommentar til det store fraværet av en offentlighet om improvisert og annen sterk kunstmusikk.

I år som for to år siden, er det flere konserter det er verdt å få med seg, i tillegg til den avslappede atmosfæren rundt festivalen. Far og datter, Marte og Jon Eberson med Axel Skalstad, som trioen Eberson, er alltid verdt å få med seg.

Scheen jazzorkester er på plass med et nytt bestillingsverk, denne gangen gitt til saksofonisten og klarinettisten Fredrik Ljungkvist. Verket er kalt Glossolalia — eller tungetale, og framføres med støtte av vibrafonisten Matthias Ståhl og trombonisten Mats Äleklint.

På søndagen er den freonetiske duoen Tu’ba tilbake. Bestående av Live Maria Roggen og Lars Andreas Haug, slapp duoen albumet [tu’ba] for 26 år siden. De var virksomme fram til for om lag 20 år siden, og meg bekjent har de gjort lite sammen etter det. Etter en konsert i forbindelse med 25-års-jubileet, skal duoen i sommer turnere igjen, tjuefem år seinere.

Team Hegdal er alltid verdt å lytte til, og denne gangen kommer de med Hanna Paulsberg som gjest. Det gjør det ikke mindre verdt å lytte til.

Billetter kan kjøpes fra Nesodden jazzklubbs nettsted. Sjekk også Nesodden jazzfestival på Facebook.

Johan Hauknes

 

.