Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ny fotobok fra maestro Žiga Koritnik

Vi vil hevde at den slovenske fotografen Žiga Koritnik er en av de absolutt beste jazzfotografene i Europa, og kanskje også verden. Han utga for noen år siden den utmerkede jazzfotoboken Clouud Arrangers, og snart er han forhåpentligvis ute med sin nye bok, Brötzmann In My Eyes, til ære for den tyske saksofonisten og klarinettisten Peter Brötzmann.

Boken består av 152 sider med 99 fotografier i sort/hvitt (ett fargebilde), tatt på 13 festivaler og konserter i Europa og USA. Boken, som har fått tittelen Brötzmann In My Focus, starter folkefinansiering (crawdfunding) den 25.  mai. Men vi mener dette er en utsøkt bok for venner av den frittgående musikken, og vil gjerne reklamere litt for den hos oss.

For de som ikke er kjent med Peter Brötzmann (6. mars 1941 – 22. juni 20023), men som likevel ønsker å bli kjent med ham, er det i dag bare flere måter å gjøre det på måter: hans bøker, som gjerne inneholder hans egne kunstverk, hans plater, som det finnes noen hundre av, og den kommende fotoboken til Žiga Koritnik

Hans fotografier uttrykker en dyp lidenskap for utøverne, samtidig som han er bevisst på og viser respekt for hele den musikalske scenen. I mer enn 30 år, fra 1986 og fram til i dag, har han fulgt den kreative jazzmusikken. Han  har hatt mer enn 66 solo- og 40 gruppefotoutstillinger over hele verden, jobbet for flere musikkfestivaler og tatt mer enn 190 portretter av musikere. Han skaper udødelige bilder med både analog- og digital fotografering. Denne teknikken lar ham bringe musikkverdenen nærmere og utenfor musikksjangrene og fortelle historien om musikken til alle. Den kommende fotoboken Brötzmann, In my focus starter med crowdfunding 23. mai og vil presentere de beste øyeblikkene fanget på konsertene og mange portretter tatt i perioden fra 1994 til 2019.

Boken inneholder tekster av Peter Brötzmann, Paal Nilssen – Love, Heather Leigh, John Corbett og Mats Gustafsson. Joe McPhee og Steve Dalachinsky som har bidratt med ett dikt hver til boken.

Brötzmann In My Focus vil bli utgitt av PEGA Society, og du kan kontakte prosjektet ved å sende mail til zkoritni@gmail.com og sjekk hans hjemmeside på zigakoritnikphotography.com hvor du kan se mange av hans utmerkede jazzfotos.

salt peanuts* vil komme med en anmeldelse av boken når den foreligger.


Med Chicago Tentet i Ljubliana


Konfronation, Nickelsdorf


Sardinia med Tomorrow Trio


Sardinia med Tomorrow Trio