Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ZANUSSI / ASHEIM / SOLBERG

«Playing Games»
HISPID HSPD005

Tre norske frijazzmusikere setter hverandre stevne på en liten klubb i Oslo, og ut kommer tre låter som man absolutt bør ta seg tid til å lytte på.

Trommeslageren Ståle Liavik Solberg har de senere årene vokst seg stor og sterk som frittgående trommeslager i Europa. Han spiller rundt om i verdensdelen hele tiden, og har ved fler og fler spillejobber også utviklet et originalt og fint spill. Bassist Per Zanussi har i mange år vært en av de ledende bassister i «oljelandet», mens Nils Henrik Asheim er mer kjent innenfor samtidsmusikken, men som har ‘elev av Olav Anton Thommesen’ på CVen, og dermed med letthet kan plasseres i en trio med Liavik Solberg og Zanussi.

Musikken er skapt der og da, den 18. november i 2014 (antagelig en tirsdag) på Blow Outs ukentlige frijazzkonserter. Dette er det stedet i Oslo hvor den fritt improviserte musikken har best levekår, og hver tirsdag bringer bl.a. Liavik Solberg, verdens ledende musikere innenfor faget til den lille klubben.

Vi får tre strekk på «Playing Games», «Rock», «Paper» og «Scissors», og å kalle det «Playing Games» er akkurat hva denne innspillingen er. De tre musikerne leker fram musikk som aldri har vært hørt før, og som aldri vil bli hørt igjen ved en senere anledning.

De tre musikerne finner hverandre fra første tone. Det er hele veien en tett kjemi mellom de tre, og selv om dette er musikk som aller helst bør nytes i levende live, så synes jeg Kristina Ringvold, som har styrt lyden og Lasse Marhaug, som har mikset og remikset, har klart å skape en god livelyd på platen.

En forfriskende frijazzinnspilling fra tre musikere jeg håper å høre mer fra i tiden framover.

Jan Granlie

Per Zanussi (b), Nils Henrik Asheim (p), Ståle Liavik Solberg (dr, perc)

Skriv et svar