Innlegg

Chick Corea med Trondheim Jazzorkester til Maijazz i Stavanger

Stavangers jazzfestival, Maijazz, arrangerer i 2018 sin 30. festival. Da blir det nok et møte med pianisten Chick Corea & Trondheim Jazzorkester. I tillegg gjør vokalisten Gregory Porter gsin hyllest til Nat King Cole med Stavanger Symfoniorkester.

– Vi er i ferd med å sette sammen ett meget sterkt, spennende og variert program, sier festivalsjef Hasse Andersen. – Vi slipper nå to spennende prosjekter som involverer både internasjonale, nasjonale og lokale aktører – alle på meget høyt nivå. Flere artister kommer i løpet av november. Det er bare å glede seg.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester sammen på Maijazz
Det er nå 17 år siden Chick Corea og Trondheim Jazzorkester (bildet) stod sammen på scenen i Stavanger. Seinere har dette unike prosjektet hatt stor suksess på flere konserter, blant annet på Coreas store jubileumsfeiring i New York. Overalt har de blitt møtt av fullsatte saler og ett begeistret publikum, enten de har vært i New York eller Tokyo og nå sist sommer i en stappfull konsertsal på North Sea Jazzfestival i Rotterdam. Der beviste de nok en gang at prosjektet fra Moldefestivalen i 2000 stod seg godt. Lars Mossefinn på salt-peanuts.eu oppsummerte Rottedamkonserten på følgende vis: «Det blir feil å dra fram høgdepunkt frå ein konsert som var strålande frå start til mål».

Tirsdag 8. mai blir det gjenhør med Corea og Trondheim Jazzorkester i Stavanger Konserthus.

Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester med Nat King Cole-hyllest
Sammen med Stavanger Symfoniorkester kommer Gregory Porter til MaiJazz for å presentere Nat King Coles musikalske verden. Høsten 2017 kom Porter ut med albumet «Nat King Cole & Me» hvor han gjør et dypdykk i den legendarisk sangerens låter som har hatt stor innflytelse på Gregory Porters egen karriere.

– Musikken på platen er arrangert av den anerkjente arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og vi er så heldig å få denne giganten innen jazz og populærmusikk til å lede Stavanger Symfoniorkester, forteller festivalsjef Andersen.

Publikum kan få med seg udødelig klassikere som «Smile» og «Nature Boy» når Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester spiller i Stavanger Konserthus lørdag 5. mai.

Følg programmet på maijazz her.