På skive

OLA ASDAHL ROKKONES / TERJE BAUGERØD

«I denne søte juletid»
NO H27-010

Og så er vi inne i den hektiske og travle juletiden. Folk stresser rundt for å skaffe seg billigst mulig ribbe, mens julegavene bare blir dyrere og dyrere, og folk stresser bare mer og mer.

Da kan det være godt å sette seg rolig tilbake, gjerne med et glass julegløgg, og sette på en av de (altfor) mange juleplatene som overmanner oss i desember hvert år.

To som har vært i Ris kirke i Oslo, for å spille inn sine versjoner av noen kjente julesanger dette året, er saksofonisten Ola Asdahl Rokkones og organisten Terje Baugerød.

Rokkones er bosatt i Tromsø, hvor han de senere årene har markert seg i flere interessante band, mens Baugerød er organist i Ris kirke i Oslo.

Vi får ni kjente julesanger, som åpner med «Det kimer nå til julefest» og avsluttes med «Det hev ei rose sprunge», og hele veien får vi de kjente sangene i lett gjenkjennelige versjoner. Rokkones har en fin tone i tenorsaksofonen, som passer til fremføring av disse sangene i kirkerommet. Og for Baugerød er dette garantert stoffr som han har spilt gjennom flere desembermåneder i flere år, slik at han vet hvordan dette skal gjøres. Jo da, det improviseres litt her og der, men ikke mer enn at det fortjener en plass i salt-peanuts.eus anmelderspalte. Og improvisasjonene høres best i Rokkones’spill. Og der han improviserer gjøres det på en helt ok måte.

Ingen plate som vil skape bølger i julehyggen eller som vil revolusjonere de faste juletradisjonene, men en fin plate å lytte til når man trenger å slappe av etter juleshoppingen, og sikkert en innspilling som gir de to flust med førjulsjobber i de mange kirkene rundt om.

Jan Granlie

Ola Asdahl Rokkones (ts), Terje Baugerød (org)