Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SLETTAHJELL / REIERSRUD / IN THE COUNTRY

«Trails of Souls»
ACT 9593-2

Man kan si mye om det tyske plateselskapet ACT, under ledelse av platemogul Siggi Loch. Men en ting skal han ha: Fra tid til annen kommer han opp med noen musikalske ideer som er strålende.

Ett av disse er å sette den norske trioen in the country (Morten Qvenild – piano og synth, Roger Arntzen – bass og Pål Hausen – trommer) i selskap med bluesgitarist Knut Reisersud og vokalisten Solveig Slettahjell.

Vi får servert 11 mer eller mindre kjente låter, på sølvfat fra fem musikere som passer perfekt til hverandre. Slettahjells flotte stemme og foredrag, Reiersruds bluesgitar og in the countrys tilbakelente og nydelige triospill.

Det starter med James Andersons «Borrowed Time», i en avslepen og flott jazzet bluesversjon, før Bill Withers «Grandma’s Hands» følger, en låt helt i Reiersruds ånd og med den norske folkemelodien «For Guds folk er hvilen tilbake» godt sydd inn.

Peter Gabriels «Mercy Street» er neste, og vi får en nydelig versjon, hvor Slettahjell tydeligvis føler seg hjemme, og vi får en strålende solo fra Qvenild.

Det fortsetter med godspellen «Sometimes I Feel Like A Motherless Child» som duo mellom Slettahjell og Qvenild – vakkert og en halv!, Leonard Cohens «Come Healing» i en versjon som tidvis overgår originalen. Her synger Slettahjell utrolig fint, og Qvenilds pianokomp er bare vakkert. Elbernita Clarks blueslåt «Is My Living In Vain» er neste, og her skinner Reiersrud slik vi liker å høre ham, før vi får Reiersrud og Jeff Wassermans «Holy Joe» i en nydelig versjon, Richard M. Jones «Trouble In Mind» og Charles H. Gabriel og Civilla D. Martins «His Eye Is On The Sparrow», før de avslutter med James Clevelands «I Don’t Feel Noways Tired» og den tradisjonelle «Soul Of A Man» i Willie Johnsons versjon arrangert av Reiersrud.

I det hele tatt er dette blitt en nydelig plate, bestående av noen av Reiersruds favoritter, sammen med noe plukket ut av in the country og, ikke minst Solveig Slettahjell.

I de senere årene er det kommet en del plater med kvinnelige, amerikanske artsiter som Cassandra Wilson, Lizz Wright og andre, som har solgt i milliontall. Jeg ser ingen grunn til at «Trails of Souls» skal selge minst like godt.

Jan Granlie

Solveig Slettahjell (v), Knut Reiersrud (g, harm), Morten Qveinild (p, synh), Roger Arntzen (b), Pål Hausken (dr, perc)

Skriv et svar