Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Komplett Soft Machine fra Høvikodden 1971 er på vei

Bandcamp og plateselskapet Cuniform lanserer snart de komplette innspillingene med det britiske bandet Soft Machine, live på Høvikodden utenfor Oslo fra 1971. Samlingen er på 4 LPer i kraftig slipkoffert, eller 4 CDer.

Plateselskapet forteller: Vi legger ut denne for forhåndsbestilling nå fordi vi ønsker å gi våre faste kunder en sjanse til å skaffe den før den blir utsolgt. Den sendes til deg helt i begynnelsen av mai 2024. Folk utenfor USA bør vente og bestille samlingen fra våre europeiske/asiatiske forhandlere fordi portoen utenfor USA vil være grusom.

På opptakene møter vi Elton Dean på altsaksofon og saxello, Hugh Hopper på bass, Mike Ratledge på pianet, orgel og Fender Rhodes, og Robert Wyatt på trommer og vokal.

Mens de to settene fra den andre kvelden (28. februar 1971) er blitt utgitt tidligere, er dette første gang at begge konsertene blir sluppet påplate.

Så halvparten av dette er tidligere ikke utgitt. Dette er et utmerket stereoopptak av bandet som opptrer i en relativt liten sal; volumbalansen mellom instrumentene er ikke perfekt, men det er ingen annen innspilling med Soft Machine som høres like mye ut som bandet opptrer rett foran deg! I tillegg klarte man på en beskjeden måte å forbedre den ikke-perfekte balansen mellom instrumentene i denne utgaven. Resultatet er, med ordene til avdøde Michael King, som ga ut søndagskonserten på sitt Reel Recordings-label i 2009, «Påviselig den fineste innspillingen av den klassiske Soft Machine-kvartetten som noen gang er innspillt».

Soft Machines to konserter på Henie-Onstad kunstsenter ved Oslo i slutten av februar 1971 var spesielle på flere måter. Omstendighetene var selvfølgelig uvanlige … i et museumsrom, som en del av en kunstutstilling av Boyle Family, og Mark Boyles filmer ble projisert under forestillingene. Men mer betydningsfullt, begge showene ble spilt inn, og ga et sjeldent innblikk i hvordan musikken på dette stadiet i bandets eksistens kunne endre seg betydelig fra den ene kvelden til den neste, selv når settingen ikke gjorde det.

På platene får vi følgende spor:

LP 1 – February 27, 1971 [1st set]
SIDE A
Facelift
Virtually

SIDE B
Slightly All the Time
Fletcher’s Blemish

LP 2 – February 27, 1971 [2nd set]
SIDE C
Neo-Caliban Grides
Out-Bloody-Rageous
Vocal Improvisation

SIDE D
Eamonn Andrews
All White
Kings and Queens
Teeth
Pigling Bland

LP 3 – February 28, 1971 [1st set]
SIDE E
Facelift
Virtually

SIDE F
Slightly All the Time
Fletcher’s Blemish
Slightly All the Time [encore]

LP 4 – February 28, 1971 [2nd set]
SIDE G
Neo-Caliban Grides
Out-Bloody-Rageous
Vocal Improvisation
Eamonn Andrews
All White

SIDE H
Kings and Queens
Teeth
Pigling Bland

Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet og følge med på Cuneiform sin hjemmeside – http://cuneiformrecords.com/ og/eller på Bandcamp https://bandcamp.com/