Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kortreist kunst på Fram-kunstfest

Fram-kunstfest er et nytt evenement Paal Nilssen-Love organiserer sammen med Juliana Venter på Nesodden utenfor Oslo. Vi vil presentere noe av det mangfoldet som finnes av lokale kunstnere og kulturarbeidere i kommunen.

Festivalen Fram-kunstfest finner sted helgen fredag 22 – søndag 24. oktober, i Nesodden Samfunnshus, Kongleveien 12 på Nesoddtangen.

Paal Nilsen-Love og Juliana Venter er begge bosatt på Nesodden og er initiativtagere til festivalen. Juliana Venter er en multidisiplinær artist opprinnelig fra Sør-Afrika. Hun har et unikt kunstnerisk uttrykk og hennes vidåpne visjoner for sjangerblanding skaper rammen for festivalen. Paal Nilsen-Love er en av Norges ledende jazztrommeslagere. Han er en kraft i det norske musikkmiljøet og var en sentral skikkelse i improvisasjonsmiljøet rundt Blå på tampen av 1990-tallet og innpå begynnelsen av 2000-tallet. I tillegg har han vært sentral i oppstarten av de internasjonalt anerkjente festivalene All Ears og  Blow out. Han var også residerende artist ved Moldejazz i 2002.

En rekke artister på mange kunstfelt bor på Nesodden. Disse representerer høyst ulike uttrykk. Initiativtakernes intensjon med festivalen Fram-kunstfest er å samle disse på en felles arena — der grenser forhåpentlig oppleves som opphevet, i hvert fall for en helg i slutten av oktober. Det er vårt ønske at publikum skal tenke: «Hva skjedde? Og hva har vi egentlig opplevd nå?».

Festivalen vil inkludere moderne dans, steppdans, såvel som eurytmi, støy-musikk, jazz, fri improvisasjon, klassisk og samtidsmusikk, teater, rap, film og performance. Det vil til og med bli satt opp en gong-dusj for dem som føler for dét. Det vil også finnes food trucks utenfor som kan gi gastronomisk påfyll, og enkel servering inne i bygget.

Det må nevnes at vi vil høre nye og gamle verk av komponist Magne Hegdal, og Rolf Erik Nystrøm vil i tillegg ha en samtale med Magne Hegdal om hans kompositoriske virke.

Det allerede mye spennende på programmet, og de følgende artister er bekreftet. De vil opptre en eller flere ganger i løpet av festivalens tre dager:

Fredag 22. oktober kl. 19.00
Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Langås “Hotbox” støybil-konsert
Harald Kolaas (tekst, skuespill)
Juliana Venter (stemme) og Paal Nilssen-Love (trommer)
Eurytmi med lærere fra Steinerskolen
Ellen Uggelvik (klaver)
Greg Pope (film)

Lørdag 23. oktober kl. 19.00
Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Langås “Hotbox” støybil-konsert
Harald Kolaas (tekst, skuespill)
Håkon Austbø (klaver)
Sanae Yoshida (klaver)
Nils m/Skils (rap)
Janne Häger Eraker (steppdans)
Paal Nilssen-Love Extra Large Unit med studenter fra NMH

Søndag 24. oktober kl. 16.00
Sudesh Adhana (dans)
Harald Kolaas framfører tekster av Samuel Beckett
Rolf Erik Nystrøm (saksofoner) med 6 strykere, piano og slagverk, fremfører musikk til stumfilm Dantes Inferno.

Det hele koster 400,- pr kveld og 1000,- for alle tre. Studenter gis halv pris. Evenementet er støttet av Norsk Kulturråd og Viken Fylkeskommune

Følg med på https://framfestival.no/