Innlegg

Kortreist kunst på Fram-kunstfest

Fram-kunstfest er et nytt evenement Paal Nilssen-Love organiserer sammen med Juliana Venter på Nesodden utenfor Oslo. Vi vil presentere noe av det mangfoldet som finnes av lokale kunstnere og kulturarbeidere i kommunen.

Festivalen Fram-kunstfest finner sted helgen fredag 22 – søndag 24. oktober, i Nesodden Samfunnshus, Kongleveien 12 på Nesoddtangen.

Paal Nilsen-Love og Juliana Venter er begge bosatt på Nesodden og er Initiativtagere til festivalen. Juliana Venter er en multidisiplinær artist opprinnelig fra Sør-Afrika. Hun har et unikt kunstnerisk uttrykk og hennes vidåpne visjoner for sjangerblanding skaper rammen for festivalen. Paal Nilsen-Love er en av Norges ledende jazztrommeslagere. Han er en kraft i det norske musikkmiljøet og var en sentral skikkelse i improvisasjonsmiljøet rundt Blå på tampen av 1990-tallet og innpå begynnelsen av 2000-tallet. I tillegg har han vært sentral i oppstarten av de internasjonalt anerkjente festivalene All Ears og  Blow out. Han var også residerende artist ved Moldeja i 2002.

En rekke artister på mange kunstfelt bor på Nesodden. Disse representerer høyst ulike uttrykk. Initiativtakernes intensjon med festivalen Fram-kunstfest er å samle disse på en felles arena — der grenser forhåpentlig oppleves som opphevet, i hvert fall for en helg i slutten av oktober. Det er vårt ønske at publikum skal tenke: «Hva skjedde? Og hva har vi egentlig opplevd nå?».

Festivalen vil inkludere moderne dans, steppdans, såvel som eurytmi, støy-musikk, jazz, fri improvisasjon, klassisk og samtidsmusikk, teater, rap, film og performance. Det vil til og med bli satt opp en gong-dusj for dem som føler for dét. Det vil også finnes food trucks utenfor som kan gi gastronomisk påfyll, og enkel servering inne i bygget.

Det må nevnes at vi vil høre nye og gamle verk av komponist Magne Hegdal, og Rolf Erik Nystrøm vil i tillegg ha en samtale med Magne Hegdal om hans kompositoriske virke.

Det allerede mye spennende på programmet, og de følgende artister er bekreftet. De vil opptre en eller flere ganger i løpet av festivalens tre dager:

Fredag 22. oktober kl. 19.00
Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Langås “Hotbox” støybil-konsert
Harald Kolaas (tekst, skuespill)
Juliana Venter (stemme) og Paal Nilssen-Love (trommer)
Eurytmi med lærere fra Steinerskolen
Ellen Uggelvik (klaver)
Greg Pope (film)

Lørdag 23. oktober kl. 19.00
Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Langås “Hotbox” støybil-konsert
Harald Kolaas (tekst, skuespill)
Håkon Austbø (klaver)
Sanae Yoshida (klaver)
Nils m/Skils (rap)
Janne Häger Eraker (steppdans)
Paal Nilssen-Love Extra Large Unit med studenter fra NMH

Søndag 24. oktober kl. 16.00
Sudesh Adhana (dans)
Harald Kolaas framfører tekster av Samuel Beckett
Rolf Erik Nystrøm (saksofoner) med 6 strykere, piano og slagverk, fremfører musikk til stumfilm Dantes Inferno.

Det hele koster 400,- pr kveld og 1000,- for alle tre. Studenter gis halv pris. Evenementet er støttet av Norsk Kulturråd og Viken Fylkeskommune

Følg med på https://framfestival.no/

Skriv et svar