Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Nefertiti i Göteborg konkurs

«Bolaget bakom anrika jazzklubben Nefertiti har gått i konkurs med 800 000 i obetalda fordringar. Men medlemsföreningen Nefertiti vill fortsätta.
– Vi är lika självklara för Göteborg som spårvagnar och varvskranar, säger ordföranden Lars Lidaräng.

Under söndagen kom det väntade beskedet till jazzklubben Nefertitis drygt 700 medlemmar: dotterbolaget Nefertiti AB har begärts i konkurs.

– När vi tappade alla intäkter tog det en månad och sedan var det rökt. Det saknas i dagsläget 800 000 kronor och mitt besked till styrelsen var att vi behövde få in 1, 5 miljoner omgående för att rädda situationen. Det var förstås omöjligt, konstaterar Lars Lidaräng».

Jazzklubben Nefertiti har drivits av Jazzföreningen Nefertiti, en ideell medlemsförening, genom dotterbolaget Nefertiti AB. Bolaget har drivit den affärsmässiga verksamheten, medan det är föreningen Nefertiti och dess medlemmar som äger varumärket.

Det er bolaget som nu begärts konkurs. Jazzföreningen ska ha årsmöte i maj. Då vill man ta ställning till om värksamheten skal återupptas och i vilken form. — Jag känner själv ett jävlar anamma och är helt inställd på att vi ska fortsatta ge göteborgarna levande jazzmusik i världsklass, säger Lars Lidaräng, ordförande för såväl föreningen som bolaget Nefertiti, til Göteborgs-Posten.

Läs mera i denna artikeln i Göteborgs-Posten.

Skriv et svar