Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ALLISON AU WITH THE MIGRATIONS ENSEMBLE

«Migrations»
EGEN UTGIVELSE

Så skal vi nok en gang over dammen til Canada. Saksofonisten Allison Au vokste opp i Toronto med kinesisk far og jødisk mor, og hennes mormor var en av de som overlevde Holocaust-helvetet i andre verdenskrig. Au startet med altsaksofon da hun gikk i sjuende klasse, etter å ha startet med pianoundervisning da hun var seks år. Hn lyttet ofte til farens rikholdige platesamling, og etter hvert var det jazzen som «tok» henne.

Migrations er hennes personlige og musikalske forskning på hvorfor folk forlater hjemmene sine for å fortsette livet i et nytt land, og den innvirkningen det har på fremtidige generasjoner. Og i dette helhetlige verket, spiller hun selv alt- og sopransaksofon, og hun har fått med seg Migrations Ensemble, som består av Todd Pentney (piano, Prophet 6), Jon Maharaj (bass), Fabio Rangelli (trommer, perkusjon), Laila Biali (vokal), Michael Davidson (vibrafon), fiolinistene Aline Hamzy og Jeremy Potts (fiolin), bratsjisten Catherine Gray og celliisten Amahl Arulanandam. Au har selv komponert og arrangert alle de 11 sekvensene i verket.

Og det er blitt et helhetlig verk som gjerne kan sammenlignes med flere av de bestillingsverkene musikere får i oppdrag å lage, for eksempel til det såkalte «Tingingsverket» til Vossa Jazz i Norge. Og hadde dette verket vært tingingsverk på Vossa Jazz, ville det garantert blitt en suksess, for dette er et helstøpt verk, hvor Aus saksofoner er i front og hvor hun tar med seg de andre musikerne med seg ut på en reise som både er spennende og vakker.

Au er en utmerket saksofonist, og særlig faller jeg for hennes altsaksofonspill.. Like mye er hun en dyktig komponist, og arrangør. Og med fine tekster fremført på en fremragende måte av vokalisten Laila Biali, som har gjort flere plater i eget navn. Og med et utmerket ensemble, blir dette en helhetlig og fin reise inn i migrasjonen som, ikke minst i disse dager, er mer aktuelt enn på lenge.

Ei fin plate og et utmerket og personlig prosjekt fra en utmerket komponist og saksofonist.

Jan Granlie

Allison Au (alto saxophone, soprano saxophone), Todd Pentney (piano, Prophet 6), Jon Maharaj (bass), Fabio Rangelli (drums, percussion), Laila Biali (vocals), Michael Davidson (vibraphone), Aline Hamzy (violin), Jeremy Potts (violin), Catherine Gray (viola) og Amahl Arulanandam (cello)