Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NAKED WOLF

«Naked Wolf»
EL NEGOCITO RECORDS

Sekstetten Naked Wolf er et svært internasjonalt ensemble med musikere fra Frankrike, Brasil, Australia, Finland, Østerrike og Nederland. Og når man i tillegg velger å utgi debutplaten på et belgisk plateselskap, så har man fanget store deler av verden i bandet.

Musikken vi får stifte bekjentskap med, er heavy freejazz på sitt mest energiake, og man skal ikke se bort fra at hovedgrunnen til det, er bassisten Luc Ex, og hans innflytelse på resten av bandet.

De har gjort festivaljobber i Cerkno (Slovenia), North Sea Jazz (Nederland) og Wels i Østerrike, og utfra det er det ikke vanskelig å sette bandet i musikalsk bås.

Åtte heftige og ytterst varierende låter, hvor åpningen «Umpteenth Funeral March» er en av de røffeste. I «Don’t Quiver» møter vi vokalisten Felicia Provan i en heftig resitasjon, før vi får en nydelig balladeaktig vokalsekvens i «Kera Cahol», hvor hele bandet synger med, før man igjen er ute i det røffe freejazz-landskapet med den morsomme «Metals In Water», med portugisisk (?) vokal.

Og slik fortsetter det. Det humper avgårde på en særdeles sjarmerende måte, og det hele er en fryd for ører som elsker frittgående musikk med mye humor. Og her får du humor i bøtter og spann – hele veien.

Å høre dette bandet på for eksempel Blow Out-festivalen i Oslo, eller Kresten Osgoods festival i København, bør nesten bli et folkekrav. En strålende free jazz session!

Jan Granlie

Seb El Zin (v), Felicity Provan (v, tp), Yedo Gibson (bs, ts), Mikael Szafirowski (g), Gerri Jäger (dr), Luc Ex (b)