Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TERI PARKER

«Shaping The Invisible»
EGEN UTGIVELSE

Teri Parker er en pianist, komponist og bandleder med base i Toronto, Canada.Hun ble født inn i en musikalsk familie og nærmet seg jazzens historie og kreative muligheter mens han fortsatt gikk på videregående. Og da det var på tide å søke seg inn på videre skolegang, ble hun tatt opp i University of Torontos program for jazzstudier.Hun har senere studert med Sophia Rosoff, Aaron Goldberg, Guillermo Klein, Fred Hersch og Enrico Pieranunzi.I 2021 fullførte hun en MA i komposisjon ved York University.Hun har spilt på en rekke store nasjonale festivaler, inkludert Toronto Jazz Festival, Halifax Jazz Festival og Guelph Jazz Festival, og er en gjenganger på noen av Canadas mest fremtredende jazzscener. Hun eretterspurt som pedagog og har også jobbet regelmessig som lærer.I 2018 startet hun bandet Free Spirits, et ensemble som feiret musikken til jazzpianistene Mary Lou Williams (1920-1981) og Geri Allen (1957-2017).

På sin nye utgivelse samarbeider hun med alt- og sopransaksofonisten Luis Deniz, trompeteren Andrew McAnsh, bassisten Marc Godfred og trommeslageren Ernesto Cervini, og vi får sju komposisjoner av Parker pluss Charlie Parkers «Segment» og James Blakes «Retrograde». Og de starter med «Becoming», som er skrevet til Michelle Obama, og som jeg føler er litt «prøvende» i framføringen. Kanskje er det fordi musikerne ikke er helt «varme i trøya», for det bedrer seg kraftig i andresporet «Humph», hvor vi spesielt legger merke til utsøkt trompetspill fra McAnch.

Og slik fortsetter det gjennom de ni hyggelige komposisjonene, hvor de musikerne hun har tatt med i studio gjør en fremragende jobb, med bass-spillet til Godfrey og trompetspillet til McAnch som de mest fremtredende og utmerkede solistene. Men hele bandet fortjener lønna si for innsatsen, for de er alle med på å løfte dette til en fin utgivelse med musikk i be bop-tradisjonen med noen sekvenser hvor de ser framover.

Parker har skrevet fine komposisjoner, men jeg føler kanskje ikke hun er den sterkeste av solistene, for der er konkurransen stor. Men i duolåten «Desolate Places», hvor hun spiller duo med sopransaksofonisten Luis Deniz, låter det nydelig og ytterst troverdig.Og i Charlie Parkers «Segment» går det virkelig unna i svingene med Deniz utmerkede altsaksofonspill – helt i Charlie Parkers ånd.  Hele platen er blitt en hyggelig utgivelse, som kommer til å bli spilt en hel del i heimen utover høsten.

Jan Granlie

Teri Parker (piano), Luis Deniz (alto saxophone, soprano saxophone), Andrew McAnsh (trumpet), Marc Godfred (bass), Ernesto Cervini (drums)