Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

12 Points-programmet klart

Europas mest interessante jazzfestival, 12 Points, arrangeres i år i San Sebastian i Spania i dagene 20.-23. juli. Her vil 12 unge band fra 12 forskjellige europeiske land møtes for å presentere sin musikk for publikum, journalister, andre festivalarrangører og for de andre deltagerne.

12 Point er en festival som startet opp i Dublin, og som arrangeres annet hvert år i hjembyen, mens den forflytter seg rundt i forskjellige byer i Europa de andre årene. Denne utvekslingen startet i Stavanger og har senere vært arrangert i Porto og i Umeå. Og i år flytter de altså hele staben og logistikken til San Sebastian i Nord-Spania.

The Observer skrev en gang om festivalen: «A four day event hot wired into the changing dynamic of the contemporary European jazz scene».

 

De banda/musikerne som skal delta på festivalen i år er:

Onsdag 20. juli:

The Embla (Aarhus, Danmark)

Eva Klesse Quartett (Leipzig, Tyskland)

Marco Mezquida (Madrid, Spania)

 

Torsdag 21. juli:

Water Boogie System (Göteborg, Sverige)

CHROMB! (Lyon, Frankrike)

Insufficient Funs (Dublin, Irland)

 

Fredag 22. juli:

Hilde Marie Holsen (Oslo, Norge)

João Barradas Trio (Lisboa, Portugal)

Strobes (London, England)

 

Lørdag 23. juli:

Julian Sartorius (Bern, Sveits)

Nordmann (Ghent, Belgia)

Four Seasons (Graz, Østerrike)

 

12 Points er en fantastisk mulie de beste av de unge musikerne fra 12 europeiske land i løpet av en tre dagers showcase.

Dette er ingen konkurranse, men 12 Points setter sammen en pakke i etterkant av festivalen, med tre av de banda som har deltatt på årets festival, og tilbyr disse som en konsertpakke til festivaler/klubber rundt om i Europa det kommende året. Foreløpig har disse pakkene vært på besøk i Gateshead, Skopje, Munchen, Voss, Göteborg, Tallinn, Ljubljana, Istanbul, Cork, Umeå, Tampere og Brussel.

Både disse turneene og festivalene har vært med på at flere nye musikalske konstellasjoner over landegrensene har oppstått, noe som også har vært en festivalen. Her skal unge musikere treffes, spille for hverandre, og også sette sammen nye konstellasjoner på jam sessions og i samtaler med hverandre.

I tillegg arrangerer også flere av vertsbyene (i tett samarbeid med 12 Points) workshops og møter medetablerte musikere som kan fungere som en slags mentorer for de unge musikerne.

Så har du muligheten/lyst på noen solrike dager kombinert med noe av den mest interessante unge jazzen i Europa, i vakre San Sebastian i slutten av juli, så er det bare å sette av datoene.

Mer informasjon finner du på http://12points.ie

Skriv et svar