Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Årets Ben Webster-pris til Kasper Tranberg

BEN WEBSTER FONDEN hædrer trompetisten Kasper Tranberg med årets Ben Webster pris og uddeler i år også to ærespriser til saxofonisten Finn Odderskov og guitaristen Pierre Dørge for en betydningsfuld indsats i dansk jazz gennem en lang karriere.

Prisen uddeles søndag 31. marts kl. 15:00 i Bartof Station på Frederiksberg. Der bliver 3 koncerter denne eftermiddag. Kasper Tranberg Quartet med Ben Besiakov, Nils Davidsen og Frands Rifbjerg, Pierre Dørges New Jungle Orchestra og Finn Odderskov med en Swingende kvintet med b.la. Jesper Thilo og Søren Kristiansen. Det bliver med andre ord en forrygende eftermiddag med dansk jazz’s bedste solister i hopla.

Christian Munch-Hansen fortæller om Kasper Tranberg:
”Han kan levere den begejstrede trompetsolo i et swingende bigband, forme melodistemmen i en tragikomisk cirkusmarch og udføre det herligste luftfjærteri i fri dressur. Tranberg leverer altid varen til døren, og er med god grund en agtet musiker i dansk nutidsjazz.”

FINN ODDERSKOV er født i 1947, og medvirkede på det første jazzstævne på Magleås Højskole i 1996. Han bosatte sig i Århus i 1972, og har siden været en af byens markante musikprofiler, spillende i et utal af orkestre bl.a. Arosia, Det beskidte Dusin, Peder Pedersens Big Band, Work-Odderskov, Bourbon Street Jazzbandog Klüvers Big Band. http://finnodderskov.dk/d/

PIERRE DØRGE er født i 1946 på Frederiksberg, JASA prismodtager 1984, er en af dansk jazzmusiks internationalt kendte profiler, bl.a. gennem sit samarbejde med saxofonisten John Tchicai og hans eget New Jungle Orchestra, som var dansk statsensemble 1993-96. Har tidligere i karrieren spillet med rockgruppen Hos Anna, Leonardo Pedersens Jazzkapel, Svend Asmussen, Thermæmius, Totalpetroleumog Cadentia Nova Danica.

Salt-peanuts.eu ønsker tillykke til de tre prisvinnerne.

Tekst: Ben Webster Fonden
Foto: Jan Granlie

Skriv et svar