Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Årets program till Stockholm Jazz Festival släppt

Nu på förmiddagen offentliggjordes det kompletta programmet till årets upplaga av Stockholm Jazz Festival. Festivalen kommer i år äga rum mellan 9–18 oktober 2020, med över 125 programpunkter. Biljettförsäljningen började idag klockan 11.

Bland artisterna märks bland andra brittiske pianisten Ashley Henry, Amanda Ginsburg, Goran Kajfeš, 4 Wheel Drive (Nils Landgren, Lars Danielsson, Michael Wollny, Wolfgang Haffner), Rymden (Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund) Lisa Nilsson med Norbotten Big Band, Johan Lindström Septett. Martin Hederos, Klabbes Bank, Pombo, Susanna Risberg och Lina Nyberg.

Antalet biljetter är i skrivande stund dock väldigt begränsat på grund av Folkhälsomyndighetens fortsatta restriktioner för folksamlingar.

– Inledningsvis släpps endast 50 biljetter per konsert. Exakt hur mycket vi kan släppa i slutändan vet vi inte men om Folkhälsomyndighetens remissvar är vägledande så handlar det för det mesta om att kunna fylla en fjärdedel eller en tredjedel av ordinarie kapacitet på respektive scen, och säkerligen inte fler än 500 biljetter på någon konsert. De cirka trettio medarrangörer och scener som samarbetar under festivalen väntar med spänning på regeringens besked om undantag från 50-regeln för kulturevenemang och vilka rekommendationer och restriktioner som följer på det beslutet. Vi kommer självklart följa utvecklingen extremt noga för att inte riskera våra besökares välmående eller sprida smitta. Hälsan kommer först, men musiken kommer på tät andraplats säger Faschings VD, Eric Birath i ett pressmeddelande.

Programmets tonvikt ligger i år på inhemska artister, men trots inreseförbud och begränsade reserestriktioner så kommer några internationella artister att uppträda.

Fullständigt program och biljetter se HER

Text: Patrik Sandberg
JAZZ (Orkesterjournalen)