Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Asmussen-pris til Jan Lundgren

Den danske musikkpris, The Ellen & Svend Asmussen Award, ble den 13. juni tildelt den svenske pianisten Jan Lundgren. I tillegg til heder og ære medfølger det også den nette sum av 25 000 danske kroner.

Lundgren får prisen for hans virke som musiker, med en rekke plate- og konsertprosjekter på CVen, blant annet samarbeid med Paolo Fresu og Richard Galliano, Bengt Hallberg, Harry Allen, Putte Wickman, Georg Riedel, Arild Andersen og Georg Wadenius og mange flere, og hans evne til å utvikle flotte, musikalske prosjekter gjennom sin booking på Ystad Jazz Festival, som han nå har vært sjef for i 10 år, samt hans bookinger på Jazzhus Montmartre, hvor han har hatt ansvar for bookingen de siste tre årene.

I løpet av hans tid i Montmartre har han utviklet klubbens profil, til å gå fra å være en klubb for mainstream og be bop, til også å inneholde nyere prosjekter, som for eksempel ILK Sessions og folkemusikk.
Prisen ble utdelt under en totalt utsolgt konsert i Jazzhus Montmartre. Tidligere mottagere av prisen er Bjarke Fahlgren (2017) og Mads Mathias (2018).

Salt-peanuts.eu stiller seg i den lange køen av gratulanter. Vel fortjent!

Skriv et svar