Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ben Webster Prisen til to bassister

I år uddeles Ben Webster Prisen for 45. gang. Prisen går i år til bassisterne Thomas Fonnesbæk og Anders ’AC’ Christensen og uddeles på Bartof Station på Frederiksberg torsdag 1. juli kl. 19.30

Ben Websters Fond arvede Websters rettigheder, og har siden 1977 hvert år har kunnet uddele Ben Webster Prisen til musikere eller andre, der fremmer jazzen i Danmark. Fondens overordnede formål er at fremme forståelsen og udbredelsen af jazzmusik i Danmark.

Danske bassister har siden 1960’erne sat sit præg på såvel dansk som international jazz – således også årets Ben Webster Prismodtagere, der ud over at være travle folk herhjemme har høstet international anerkendelse og opmærksomhed, og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje (og ører) med danske bassister.

’AC’ og Thomas Fonnesbæk tilhører samme generation af danske jazzbassister (født i 70’erne), og de spiller begge både el- og kontrabas på højeste niveau til glæde for såvel danske som udenlandske musikere og publikummer.

Men de er også to meget forskellige musikere med hver sin tilgang til tradition og stil: Hvor Thomas Fonnesbæks ekvilibristiske spil trækker tydelige tråde til den danske jazzbastradition, som man kender fra f.eks. hans lærere Bo Stief, Jens Melgaard og NHØP, samt influenser fra bl.a. Jaco Pastorius, var det banebrydende, da ’AC’ entrerede de danske jazzscener med et spil forankret i en old school amerikansk bastradition, hvor man på kontrabassen spiller med tarmstrenge højt over gribebrættet og med en mere fysik og akustisk tilgang, og hvor hurtige tonale løb var noget, man overlod til de andre.

Begge bassister haver medvirket på en række pladeinnspilninger og koncerter. Fonnesbæk med Lars Jansson, Enrico Pieranunzi, Sinne Eeg, Christian Sands, Aaron Parks, Thomas Clausen og en rekke andre, mens vi har hørt Anders ‘AC’ Christensen med såpass forskjellige kunstnere som Savage Rose, Caroline Henderson, Marie Fisker, Sort Sol, Frands Rifbjerg, Jacob Bro Trio, Jacob Dinesen, Mikkel Mark Trio, Thundersticks, Tomasz Stanko Quinet og Kira Skov, pluss et utall mer eller mindre «ad hoc»-sammensætninger.

Ben Websters Fond er glad for og stolt over at kunne overrække årets Ben Webster Pris til to så alsidige, gode og fremtrædende musikere.

(Pressemeddelelse fra Ben Webster-fonden)

Skriv et svar