Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Blue Note Records hjelper Detroit

Blue Note Records har annonsert at den den 4. desember vil utgi platen «Detroit Jazz City», en samling låter fra noen av byens viktigste jazzmusikere, både fra dagens jazz og tidligere dager. Alle inntektene fra albumet vil bli donert til organisasjonen Fokus: HOPE, som jobber aktivt med å motvirke sult, økonomiske problemer, dårlig og liten skolemuligheter og rasesplid i Sørøst Michigan.

«Detroit Jazz City» er produsert av Blue Note Records president Don Was, som opprinnelig kommer fra Detroit. Albumet ble satt sammen ved at man gikk gjhennom Blue Notes arkiver, og søkte på artister som kommer fra Detroit, som alternerer med nye innspillinger som han har produsert med dagens Detroit-artister, inkludert vokalisten Sheila Jordan (som spilte inn sitt debutalbum «Portrett av Sheila» for Blue Note i 1962), bassisten Marion Hayden, saksofonisten James Carter, gitaristen Spencer Barefield og den nylig avdøde trompetisten Marcus Belgrave.

Platen inneholder også opptak med Detroit-fødte jazzartister som Joe Henderson, Donald Byrd og Elvin Jones (bildet) som forlot Detroit og flyttet til New York, og også mindre kjente musikere som pianisten Kenny Cox, som kom hjem fra New York til Detroit, der han forble en viktig stemme på den lokale scenen som utøver, professor, en radiopersonlighet på kanalen WDET og grunnlegger av Strata Records.

Låtene på platen er:
1. Marion Hayden – The Uncrowned King
2. Kenny Cox – You
3. James Carter – Many Blessings
4. Joe Henderson – Mode for Joe
5. Marcus Belgrave – Lottie The Body’s Mood
6. Elvin Jones – Reza
7. Spencer Barefield – Ghost Dancers
8. Donald Byrd – French Spice
9. Sheila Jordan – Sheila’s Blues

OM FOKUS: HOPE
Fokus: HOPE er et nasjonalt anerkjent sivil- og menneskerettighetsorganisasjon grunnlagt i 1968 etter opptøyene i Detroit. Gjennom årene har Fokus: HOPE utviklet en rekke programmer i arbeidet med å overvinne rasisme, fattigdom og urettferdighet, inkludert matutdeling, karriereopplæring og samfunnsnyttige utviklingsprogrammer. Gjennom fokus: HOPE har tusenvis av personer –s pesielt kvinner og minoriteter – oppnådd økonomisk uavhengighet.

(Det er JazzTimes som melder dette på sin hjemmeside).

Skriv et svar