Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

by:Larm – Forbildeprisene 2015

I Oslo pågår for tiden bransjemøtet og festivalen by:Larm. I går ble publikumsprisen under Årets Forbilder tildelt bandet Broen.

salt peanuts* gratulerer Broen med en velforjent pris!

Vi snakker ikke om den dansk-svenske TV-serien rundt Öresundsbroen, men om et norsk band som slapp sin debutplate «Yoga» i fjor. Bandet presenterer seg selv på denne måten: «Broen er en pionerjolle i det norske farvannet. En fargerik giftslange som spruter ut musikalsk propaganda og rytmisk trykksverte som smøres utover veggene. En dynamisk og vågal idérikdom skaper musikk som både utfordrer og underholder …»

Du kan lytte til deres musikk på Soundcloud, klikk på linken Broen på Souncloud. Med Anja Lauvdal på keyboards, Hans Hulbækmo på trommer, Lars Ove Fossheim på gitar, Heida Mobeck på tuba og Marianna Røe på vokal.

by:Larm startet for 17 år siden, og har etter 2008 hvert år vært avholdt i Oslo. Enkelte mener det i dag er Nordens viktigste arena for ung nordisk musikk. I et samarbeid mellom Frifond Musikk – som styres av Norges Musikkråd – og Norsk Tipping gis det hvert år ut fem forbildepriser som deles ut ved by:Larm. Etter en publikumsavstemning gis vinneren hovedprisen på NOK 100 000,-, mes de fire øvrige hver får en pris på NOK 50 000,-.

De øvrige fire vinnerne var Slutface («Skranglete pop-rock fra Stavanger», et band som definitvt ikke fikk prisen for navnet), Resirkulert (indie) og OMVR (soul) og Miss Tati (soul). salt peanuts* gratulerer.

Vinnerne skal framstå som forbilder for andre unge talenter, fordi de tidlig har etablert seg på et høyt musikalsk nivå og er blitt lagt merke til i den beinharde konkurranse om oppmerksomheten på by:Larm:
– Vi tror vinnerne av Årets forbilder vil være motivatorer i sine lokalsamfunn, sier Magnar Bergo, daglig leder Norsk musikkråd.

Tekst: Johan Hauknes

Foto: Sveriges Radio

 

Skriv et svar