Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Pianisten Cecil Taylor svindlet for 500 000 dollar

En mann fra Long Island ble nylig arrestert etter at myndighetene anklaget ham for å ha stukket av med nesten 500 000 dollar av premiepenger som hadde blitt tildelt den 85-åringe frijazzpianisten Cecil Taylor i fjor.

Ifølge en pressemelding fra statsadvokaten i Brooklyn, stjal den 54 år gamle Noel Muir 492,722.55 dollar fra Taylor, som fikk pengene etter å ha mottatt Kyoto Prize fra Inamori Foundation i Japan.

Den internasjonale prisen blir gitt til enkeltpersoner som har bidratt til vitenskapelig, kulturell og åndelige utvikling. I en uttalelse fra Ken Thompson i Brooklyn DA, sies det at Muir var venn med Cecil Taylor og at han gjennom flere år hadde bygd opp tillit hos Taylors, noe som senere gjorde det lettere for ham å angivelig svindle jazzmusikeren for penger.

Taylor ble tildelt prisen på 492,722.55 dollar i juni 2013. Og ifølge påtalemyndigheten, er Muir en entreprenør som har jobbet vegg i vegg med Taylors hjem. Han ble kjent med Taylors, hjalp ham med forberedelsene til reisen til Japan der han skulle motta prisen i november og fulgte med på turen. Aktoratet sier at Muir da fikk overført pengene til sitt eget selskaps bankkonto, som feilaktig ble kalt Cecil Taylor Foundation. Den kontoen har siden blitt tømt, ifølge etterforskere.

Muir kan vente seg opp til 15 års fengsel hvis han blir dømt.

Skriv et svar